Nutriční hodnoty (Bramboračka pro jednoho)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 049 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 18,01 g |
| – nasycené | 8,52 g |
| – nenasycené | 7,10 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 108 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 9,88 g |
| – cukry | 0,58 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 300 ml 300 ml vývaru (nebo voda a kousek bujónové kostky) | Vývar masový | 300 ml |
| 1 hrst 1 hrst libovolné zeleniny (sušené, mražené nebo i čerstvé) | Mrkev čerstvá | |
| sůl (pokud je třeba) | Sůl mořská | |
| petrželová nať na ozdobu | Petržel nať čerstvá |