Romadur ala tatarák
Recept ještě nebyl hodnocenAromatický Romadur bude chutnat fantasticky s čerstvě usmaženými topinkami, bohatě potřenými česnekem. Pohoštění, které se hodí k pivu i pohodovému večeru při sledování…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 50,00 g |
– nasycené | 30,00 g |
– nenasycené | 14,67 g |
–– mononenasycené | 13,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 1,33 g |
– cukry | 1,33 g |
––– laktóza | 1,33 g |
Aromatický Romadur bude chutnat fantasticky s čerstvě usmaženými topinkami, bohatě potřenými česnekem. Pohoštění, které se hodí k pivu i pohodovému večeru při sledování…
Romadury nakrájíme na silnější plátky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.Do misky dáme asi 2 polévkové lžíce mleté papriky a 1 kávovou lžičku drceného kmínu, promícháme…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Sýrová pomazánka, co je plná vůně a chuti. Dva zrající sýry jsou doprovázeny česnekem, cibulí a zjemněny smetanovým sýrem a pomazánkovým máslem. Na čerstvém chlebu nebo…
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme…
Tato pomazánka je doslova stvořená pro milovníky aromatických sýrů. Lahodná pomazánka z romaduru s cibulí a třeným česnekem se perfektně hodí k posezení s přáteli u piva…
Slaninu, česnek a bílou část cibulky nakrájíme na drobno, sýr na plátky. Slaninu necháme rozpustit a přidáme cibulku a česnek.Po krátkém orestování na pánvičku rozložíme…
Sýry dáme do sklenice, zalijeme pivem a uzavřeme. Necháme uležet nejméně 5 dní. Když sýry změknou, slijeme nálev z piva a sýry dáme do mísy. Rozmačkáme je vidličkou a s…
Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme,…
Romadůr smícháme s tvarohem, mlékem, nadrobno pokrájenou cibulkou, máslem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem. Pomazánka chutná nejlépe rozmixovaná na teplých…
Romadur nakrájíme na kostičky a utřeme s tvarohem.Vmícháme drobně krájenou cibuli, podle chuti sůl, pepř a tatarku a pomazánku uložíme vychladit. Podáváme na pečivu,…
Slaninu a chléb nakrájíme na kostičky a společně opékáme do křupava. Přidáme nakrájený sýr, vejce rozkvedláme a opepříme. Přidáme bylinky, rajčátka a pod pokličkou…
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a…
Žampiony sloupneme a vyndáme nožičky. Na másle restujeme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme nakrájené nožičky žampionů. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka.…
Připravte jednoduché jídlo s použitím polotovaru gnochci. Bude bleskurychle hotové. Ideál pro akutní potřebu zahnat hlad. Trochu času musíte věnovat pouze přípravě…
Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci,…
Romadůr a tvarůžky nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme cottage, cibulku, majonézu, kmín, salám a vše promícháme. Necháme uležet a pak už jen mažeme na toustíky a…
Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa…
Sýry s *cibulí* nakrájíme na drobnější kousky, dáme utřený česnek, trochu nahřáté máslo, kmín, sůl, pivo a dostatečně promícháme.
Listové těsto na vále rozválíme na obdélník. Rádýlkem nakrájíme čtverce, ze kterých vytvarujeme lodičky. Kraje lodiček otočíme a přehneme dovnitř. Houby nakrájíme na…
Romadúry nastrouháme nahrubo. Přidáme smetanu, cibuli, česnek, hořčici a koření.Vše důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme v pokojové teplotě do druhého dne…
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i strouhankou). Směs necháme…
Tatarák nemusí být nutně jenom hovězí. Jeho alternativa, vhodná i pro vegetariány, se skládá z brambor, aromatických sýrů a dochucovadel typických pro tatarák. Jeho…
Tvarůžková pochoutka je delikatesa pro milovníky výrazných chutí. Kombinace tvarůžků, které zrají do jemné pikantnosti, spolu s dalšími ingrediencemi vytváří lahodné…