Kýta pod peřinkou

jafin Kuchařka:

Vepřové maso 5 názorů

58

Suroviny

1 kg vepřové kýty
Hermelín
plátkový sýr
Romadůr
4 velké žampióny
1 sladká smetana
2 cibule
česnek
červená paprika
olej
sůl
mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.

  2. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji.

  3. Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C.

  4. Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit.

  5. Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany.

  6. Na talíři plátek masa touto směsí pokryjeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kýta pod peřinkou

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo