

Romadurová omáčka k pečenému masu
Suroviny 6 porcí
- 500 g bůčku
- 500 g vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- červená paprika (chilli)
- kmín
- voda
- 2 Romadury
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- hladká mouka
- pažitka
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa zbavíme vyvařením na plotně zbytku vody. Zbylý tuk zaprášíme moukou, lehce osmahneme a podlijeme vodou a asi 20 minut zvolna vaříme.
Mezitím si rozmixujeme Romadury se smetanou a hořčicí. Směs společně s pažitkou přidáme do vzniklé omáčky a krátce prohřejeme. Nakrájíme si na plátky pečené maso.
Plátky masa dáme na talíř a přelijeme Romadurovou omáčkou. Podáváme s hranolky.
Poznámka od kuchařky
Toto je můj originální recept, s kterým jsem u své rodiny stoprocentně zabodoval.
(c) Evosheek
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Romadurová omáčka k pečenému masu
-
Omáčka má výbornou pikantní chuť!
(Jen jsem místo hranolků, podávala knedlík.)
-
U mne bys taky zabodoval
, mám "voňavé" sýry ráda
-
Bude asi dobré, hodnotím
kladně, ale není trochu drahá ta omáčka?
-
Tak to věřím,že to rodince chutná
-
Ivoši, ani se nedivím, že tě rodina pochválila, musí to být vážně dobrý a to my taky můžeme, i když já víc používám syrečky než romadůr, ale to nevadí
Máš 3.bod
-
Já si to ukládám a dávám bodík.
Dále, doporučují zkonzumovat před 1. rande.