Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Souboj na talíři live je dlouho očekávaná gastronomická událost. Pod jednou střechou se v Praze po dva dny potkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří uvaří fantastické delikatesy a vy je budete moci ochutnat za solidní ceny. I my jsme se do O2 Universa včera vypravili, abychom na místě a "live" prozkoumali nabídku, ceny, atmosféru i praktické vychytávky. Hvězdní šéfkuchaři Jan Punčochář, Přemek Forejt a Radek Kašpárek přitom nebyli to jediné lákadlo!

Zážitek zaručen

Pokud váháte, co s „načatým“ víkendem a jste zrovna v hlavním městě, rozhodně doporučujeme vypravit se do Vysočan na Souboj na talíři LIVE - Festival hvězdných chutí.

Pořadatelé zde totiž připravili gastronomickou show v pravém slova smyslu. Nejen, že na skvělé jídlo narazíte téměř v každém koutu haly, ale zároveň máte možnost se setkat s věhlasnými kuchaři a třeba s nimi prohodit pár slov, můžete si domů nakoupit různé delikatesy i kuchařské knihy a celkově si užít den a pobavit se. 

Fronty na vše

Připravte se ovšem na to, že si budete muset hned ze startu chvíli počkat. Na akci, která oba dva dny začíná od 12 hodin, se totiž chystá opravdu hodně lidí. 

V sobotu jich podle některých informací bylo až 7500, což se projevilo nejen u vstupu, kde jsme před polednem s ostatními trpělivě vyčkávali i my, ale i uvnitř.

Jak jsme na místě mohli pozorovat, návštěvníci pochopitelně nepřišli pouze sledovat program, ale hlavně se dobře najíst. Fronty se tak tvořily na každém místě, kde bylo možné něco ochutnat. Ale! Když vyrazíte malinko později, bude situace daleko příznivější, jak zjistíte z našeho videa.

Zatím si aspoň přečtěte, co vás na místě čeká...

MasterChef vs. restaurace

Hlavní stage nabízí souboje tria porotců populární kuchařské soutěže MasterChef Česko Jana Punčocháře, Radka Kašpárka a Přemka Forejta. Ti změří své síly s šéfkuchaři jako jsou Markové Fichtner a Raditsch, Pavel Sapík, Tomáš Černý z Dejvické 34, Ondřej Koráb z Grandhotelu Pupp, Ari Munandar, zastupující SaSaZu, či Jaroslav Kozdělka z restaurace Eska

Ve stylu televizního Souboje na talíři se věhlasní kuchaři snaží vytvořit pokrm podle zadání, kterým porazí svého kolegu. Svižná akce, moderovaná Zorkou Hejdovou a Romanem Stašou, vás určitě pobaví. Obzvlášť, když se ke „slovu“ dostane Jan Punčochář. Ten klidně neváhá zapojit do vaření i oba moderátory a navíc je pořádně prohnat. Souboje začínají v každou celou hodinu, poslední přichází na řadu od 19:00.

Rozhovory a workshopy

Pokud se zrovna nebojuje, máte mnoho možností, jak čas v O2 Universu využít. Například se můžete přemístit na menší stage a naučit se od bývalého porotce MasterChef Česko a šéfkuchaře Kampa Parku Marka Raditsche, jak na skvělého lososa, nebo si o kousek dál poslechnout zajímavé povídání s oblíbenými herci ze seriálů TV Nova či dalšími zajímavými hosty, mezi nimiž nechybí ani účastníci letošní řady MasterChef Česko.

To jste ještě neviděli

Předně ovšem nesmíte zapomenout projít všechna tři patra a vyzkoušet, jak se vaří v podnicích jako Červený jelen, MG restaurace, V zátiší, U Sapíků, Mace restaurant, Aromi či Sia restaurant. Ochutnávky jsou, jak už to u takových akcí bývá, za velmi příznivé ceny!

Vybrat si můžete od české přes italskou až po asijskou kuchyni. Vždy v prvotřídní kvalitě a naservírované tak, jak to znáte z televizních kuchařských show. Zážitek tak budete mít nejen z perfektních chutí, ale také z designu nabízených pokrmů. Jíme přece i očima...

Skvělý produkt za dobrou cenu

Konkrétně můžete vyzkoušet třeba zauzený telecí tatarák se škvarkovou majonézou za 145 Kč, krém z říčních raků za 110 Kč (náš tip!), krevety v tempuře za 165 Kč, sépiové rizoto se sušenými rajčaty za 145 Kč nebo dušená hovězí žebra na sladkokyselo za 229 Kč.

Ceny jsou za takové delikatesy tedy více než přijatelné, ale musíte se smířit s tím, že na většině míst nelze platit hotově nebo kartou. Musíte přistoupit na finanční „nabití“ speciální karty, kterou budete na celé akci používat.

Pokud si ovšem koupíte standardní celodenní vstupenku za 690 korun, obdržíte k ní voucher na 300 Kč, který můžete projíst. Ale pozor, stačit vám to asi nebude! Můžete si být totiž jisti, že nebudete vědět, co zkusit dřív. 

Náš tip: Doporučujeme jakýkoliv zákusek od cukráře Skály, nebo netradiční grilovaný hovězí morek s tatarákem od Sapíků, či krém z říčních raků s křupavou oplatkou, zdobenou račími ocásky za přívětivých 110 Kč. Za ochutnávku stojí i pistáciový větrník s v chutí tonka fazolí z menu restaurace Mlýnec.

Jak to vypadalo na sobotním souboji se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - Souboj na talíři LIVE

Ukázat 47 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více