"Voňavé" brambory

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 4 názory

Suroviny

cca 800 g brambor
1 hermelín
1-2 romadúry
150 g uzeného bůčku
250 ml světlého piva (dala jsem desítku)
kousek sádla
strouhaný sýr
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.

  2. Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a opepříme. Vše v pekáčku smícháme a podlijeme pivem. Můžeme ještě trochu pokapat sádlem.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. 35-40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme do křupava. Před koncem posypeme strouhaným sýrem, ale není to nutné.

Poznámka

Brambory jsou moc dobré, trochu mi to doma "zavonělo", ale žádná hrůza. Ze sýru a piva vznikne takový sosík a s těmi bramborami moc dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Voňavé" brambory

  • casino casino

    Nadja:
    Smrádek?
    Nevím:-)
    Ale vždy když smažím syrečky, tak jaksi hůře chápu, že je takřka není cítit...:-)
    ...ááá nééébo máme výkonný odsavač, že :-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O:-D to musí být smrádek ........., ale chuť bude dokonalá. <3:yes:

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3<3Taky by nam u nas vsem chutnalo:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Všechny vypsané suroviny milujeme takže super super super:yes::yes::yes:Naprosto vynikající nápad<3<3

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z brambor pečený bůček s romadůrem voňavé brambory recept pečené plněné brambory s romadur vynikající nápady

Zapomněl/a jsem heslo