Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší kokosky: Stačí na ně jen tři ingredience, přitom jsou neuvěřitelně vláčné a božsky chutnají
Zdroj: Toprecepty.cz

Kokosky. Také se už na ně těšíte? A nejen vy. Potěší téměř každou vánoční návštěvu. Přichystejte nejjednodušší kokosky pouze ze tří cukrovin. Zvládne je i začátečník v kuchyni.

Kokos v cukroví

Exotický kokos patří mezi ingredience, z kterých rádi připravujeme vánoční cukroví. Snad v žádné domácnosti o vánočních svátcích nechybí nějaký druh s kokosem. Od malých laskonek přes různé varianty kokosových kuliček až třeba právě po kokosky. A právě kokosky patří k těm velmi oblíbeným druhům cukroví. 

Ingredience na kokosky

Kokosky se často připravují z bílku, ale dlouhé šlehání a úprava bílků v lázni není pro každého. Na nejjednodušší verzi kokosek stačí kokos, cukr moučka a vejce. Někdo základní směs ještě mírně ovoní rumem, případně vanilkou. Jiný zase kápne trošinku citronové šťávy. 

Aby se kokosky povedly

Pro jednodušší formování kokosek si vezmeme dvě lžičky (nebo lžíce) a pomáháme si s nimi. Můžeme si k ruce dát hrnek s ledovou vodou a pokaždé lžičky namočit. Hezky tvarovat jdou kokosky i třeba pomocí naběračky na zmrzlinu. Záleží na tom, jakou velikost tohoto cukroví si přejeme.

Navrch křupavé a uvnitř vláčné kokosky se povedou, pokud je nepřepečeme. Při pečení je třeba hlídat jejich stav a při zrůžovění hned vytáhnout plech z trouby. Jen tak zůstanou uvnitř vláčné.

Vánoce

Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Nejjednodušší kokosky

Na přípravu nejjednodušších kokosek budete potřebovat: 200 g strouhaného kokosu, 150 g cukru moučka a 2 větší vejce.

Jak na to? Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Do mísy dejte všechny suroviny a smíchejte je dohromady. Pokud je těsto velmi suché, můžete přidat ještě polovinu dalšího vejce. Lžičkou dávejte na plech malé hromádky těsta. Kokosky pečte v předem vyhřáté troubě dorůžova. Nesmí se přepéct.

Vylepšení kokosek

Snadno připravené kokosky můžeme také ještě ozvláštnit. Dají se plnit krémem, pak dát na linecké kolečko a spodní část namočit do čokolády. Chutné jsou i samotné.

Náš tip: Připravte si nejjednodušší kokosky podle tohoto videoreceptu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více