Rohlík, čaj a pak kafe. Pavel Zedníček popisuje svůj jídelníček: Já sežeru všechno, i číslo z baráku, říká herec se smíchem
Lahodné karamelové zelí nádherně voní a chutná příjemně sladkokysele. Perfektně se hodí k huse i k plněným knedlíkům
Husu na svatého Martina použijte klidně zmraženou, radí restauratér Filip Töpfer a přidává i svůj osvědčený způsob pečení
Výborná kopřivová polévka chutná nejen na Zelený čtvrtek. S pohankovou lámankou a drůbežím vývarem skvěle zasytí
Marinované kuřecí řízky z trouby: Šťavnaté a aromatické řízečky překvapí i křupavou kůrčičkou, navíc jsou rychlé a snadné
Domácí vepřovou šunku připravíte v šunkovaru i bez něj v běžném velkém hrnci, stačí jen jedna dostupná pomůcka
Výborné šunkofleky s uzeným masem jsou obědovou klasikou. Zjemněné smetanou a voňavé kořením chutnají božsky
Výborné hrníčkové palačinky jsou báječně jemné a vláčné. Těsto nechte půl hodiny v lednici, budou lépe držet
Vynikající pomazánka ze smažených vajíček: Zjemněná pomazánkovým máslem a doladěná cibulkou chutná skvěle
Usmažte si křupavé placičky, když zbude chleba. Využijete zbytky a ještě si pochutnáte na výborné večeři
Čím potírat jidáše? Tradiční velikonoční pečivo se po upečení potírá rozpuštěným medem a má to své dobré důvody
Jak ozdobit velikonočního beránka: Snadno to jde čokoládou, šlehačkou či jednoduchou tradiční polevou s vůní rumu
Perfektní špenát z kopřiv připravíte z mladých výhonků spařené rostlinky. Výborný bude ochucený česnekem
Oblíbená vajíčková pomazánka má řadu variant od klasické s máslem přes jogurt či tvaroh až po ingredience, jako jsou ryby
Vaření vajec natvrdo krok za krokem: Na pevný a vláčný žloutek a bílek bez gumové konzistence stačí dodržovat tyhle rady
Rady na vyklopení velikonočního beránka z formy: Stačí využít osvědčený postup i pár fíglů a beránek bude výstavní