Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pořiďte si pomocníky do kuchyně. Před Vánoci vám usnadní práci
Zdroj: Pixabay

Vánoce jsou sice svátky klidu, pohody a nést by se měly ve znamení radosti s rodinou a blízkými. Ale… Jsou to bezpochyby také dny, kdy strávíme v kuchyni snad nejvíc času z celého roku. Usnadněte si práci a vyzkoušejte zajímavé tipy.

Cukroví, vánočka, salát, polévka, řízky… Seznam je nekonečný. Každému z nás by se přes svátky hodil nákupčí, kuchař i číšník. Ale jsme na to sami. Udělejte vše proto, abyste si Vánoce opravdu užili.

Poznejte tajemství džemu

Marmelády není před Vánoci nikdo dost. Potřebujeme ji na slepování cukroví, hodí se na vánočku k snídani, jak ale vybrat tu správnou? Tajemství dobrého džemu ve skutečnosti není žádné tajemství. Stačí ho připravovat přirozeně. Na tom si zakládají při výrobě džemů Darbo All Natural. Vycházejí ze starého rodinného receptu, stejně jako tehdy je při jejich přípravě používáno pouze kvalitní ovoce, které se šetrně zahřívá a míchá, čímž si zachovává svou přirozenou chuť. Vysoký obsah ovoce také zajišťuje, že džemy poskytují nezapomenutelný chuťový zážitek. K výrobě všech přírodních džemů se používá ovoce, cukr, koncentrát citronové šťávy a želírující látku pektin.

Dobrota jako od včel


Formička na včelí úlky DELÍCIA je tím pravým vánočním pomocníkem. Formička je otevírací, takže se z ní po vytvarování úlky snadno vyjímají a součástí soupravy je také tvořítko dutinek a vykrajovátko. To poslouží k vykrojení ideálně velkých koleček z lineckého těsta, které jsou chutnou alternativou dětských piškotů pro základnu úlů.

Pomoc s cukrovím

Udělat poctivé domácí cukroví, to chce zkušenosti a trpělivost. A také dostatek času, kterého je v předvánočním čase nějak obecně nedostatek. Tak trošku podvádějte a nechce si pomoci. Albert nabízí linecká těsta s máslem, z kterých vykouzlíte vlastní cukroví. Těsta jsou vyrobena dle tradičních receptur z másla a na vás už čeká jen provoněný byt a dobrota na talíři.

Darujte kurz vaření

Možná toho letos před Vánoci v kuchyni ještě moc nevykouzlíte, dejte si předsevzetí, že příští rok už bude vše domácí, a nejen o svátcích. Největší škola vaření Cheparade pořádá nepřeberné množství kurzů. Přihlašte se na svědčené nejoblíbenější kurzy, kterými jsou kurz vaření české kuchyně, exotické thajské kuchyně, kurz přípravy sushi nebo kurzy přípravy masa.

Vyzkoušejte oblíbené recepty

Bez kuchařky to občas nezvládnou ani ty nejzkušenější hospodyňky. Pořiďte si pomocníky od Topreceptů. První kniha se jmenuje Naše kuchařka a najdete v ní 150 nejhledanějších receptů českého internetu, které jsou ověřeny našimi uživateli a návštěvníky webu. Každý podrobně popsaný recept zdobí celostránková fotografie, a navíc i QR kód, který čtenáře z tištěného receptu navede přímo na recept na webu Toprecepty.cz s videem. Druhá kuchařka nese název Naše moučníky a obsahuje 150 nejoblíbenějších „sladkých“ receptů webu Toprecepty.cz.

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více