Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
Zdroj: Redakce

Znáte ten pocit, kdy strávíte spoustu času v kuchyni a těšíte se, jak rodinu nebo kamarády překvapíte nějakou kulinářskou novinkou, anebo naopak osvědčenou specialitou? Ale prostě to pořád není ono! Vyzkoušeli jsme pro vás v redakci tekuté koření Podravka Natur, díky kterému budou vaše jídla dokonalá.

Tekuté koření od Podravky se může pochlubit bohatou a silnou chutí, která vylepší polévky, omáčky, masitá i zeleninová jídla, ale třeba i rybu nebo salát. Právě ryby a masa v tekutém koření od Podravky můžete i marinovat. Velkým plusem je, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát sodný. Chuť jídla vylepšuje zejména díky libečku a mořské soli.

Každý si dochutí podle svého

Podravku Natur – tekuté koření, testovala Jana. Její rodina miluje vývary, proto se Jana rozhodla vyzkoušet kuřecí. Použila svůj osvědčený recept – půl kila kuřecích hřbetů, lžičku soli, cibuli, stroužek česneku, pět kuliček pepře, polévkovou zeleninu – tedy mrkev, celer, petržel a pórek, přidala libeček a jednu lžíci tekutého koření od Podravky.

Dvě hodiny vařila maso s cibulí, česnekem, pepřem, libečkem, solí a tekutým kořením, zeleninu na kostičky přidala až do hotového vývaru, do kterého nakonec obrala maso z hřbetů a povařila do změknutí zeleniny.
 


Doma milují v polévce hodně těstovin, proto je důležité, aby byla její chuť výrazná. „Což se nám s tekutým kořením od Podravky opravdu povedlo. Za nás mohu doporučit. Podravka Natur si nás získala i tím, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát. Navíc si každý sám, dle své chuti, může dochutit polévku i na stole,“ pochvaluje si Jana.

Vzpomínky na babičku

S tekutým kořením vyzkoušel své dovednosti v kuchyni i Kamil. Ten ho má navíc spojené s babičkou, která vždy tekuté koření velmi ráda používala a on dodnes na její speciality vzpomíná.

Rád se proto do testování pustil a vyzkoušel tekuté koření od Podravky pro svou první letošní grilovačku, konkrétně ho přidal do marinády, ve které naložil půl kila krůtího. Kromě dvou lžic tekutého koření do ní přidal ještě tři lžíce plnotučné hořčice, dva stroužky česneku, chilli papričku, dvě lžíce sušené cibule a dvě lžíce oleje, ideálně olivového.
 


Maso Kamil omyl, naporcoval na plátky zhruba dva centimetry vysoké a promíchal v marinádě. Česnek v ní byl utřený a paprička nakrájená na drobno. Maso nechal naložené dvě hodiny v chladu.
 


„Ugrilované maso díky tekutému koření získalo šmak a určitě ho rád znovu využiji při dalších grilovačkách. Navíc má příjemné aroma, a mám pocit, že z něj není cítit nic umělého, tak jako u jiných dochucovadel,“ je spokojený Kamil, v jehož kuchyni si tekuté koření Podravka Natur zcela jistě najde místo. „Hojně ho nadále využívám k dochucení mnoha druhů polévek, které si bez něj zdaleka tak dobře nevychutnám.“

Témata

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více