Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herečka Julie Roberts miluje obyčejný chléb a nikdy se nevzdá těchto vláčných sušenek s čokoládou
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Georges Biard, own work, CC BY-SA 3.0, a Freepik, freepic

Majitelka jednoho z nejkrásnějších úsměvů na světě je příkladem toho, že věk může být jen číslo. Ačkoli letos na podzim oslaví polokulaté 55. narozeniny, maminka tří dětí má postavu jako zamlada. A to nepochybně i díky vyváženému jídelníčku.

V jídle žádné extrémy

Julia Robertsová dost přemýšlí o tom, co jí. Je zastánkyní vyvážené stravy, rozhodně ale není vyznavačkou žádných extrémů. Má ráda ryby, vejce, saláty s masem a sýrem a celozrnné pečivo. Říká ale, že příliš miluje obyčejný chléb na to, aby se ho vzdala.

Diety a hladovění považuje za trest. Proto v průběhu dne sní velké množství čerstvého ovoce a zeleniny, které ji zasytí. A protože přemýšlí o skladbě jídelníčku pro sebe i svou rodinu, zůstává prostor pro to, aby si doma občas „zahřešili“. Povoleným jídelním hříchem je například pizza nebo těstoviny – prostě všechno dobré z italské kuchyně.  A Julia má slabost pro čokoládovou zmrzlinu a cookies.

Hodně vody

Julia Robertsová nepije alkohol. Podle ní jsou to jen prázdné kalorie, kterým se vyhýbá. K pití jí stačí obyčejná voda. Tu doplňuje ještě kokosovou vodou, která je osvěžující a obsahuje různé pro tělo potřebné minerály. Julia je přesvědčená, že celodenní popíjení vody udržuje dostatečně hydratovanou také její pleť.

Co přes den jí Pretty Woman?

Den rozhodně začíná vydatnou snídaní. Nikdy nesmí chybět vejce, a to na různé způsoby podle momentální chuti. K nim Julia zakusuje tmavé toasty. Na stole je také avokádo, ráda má i borůvky. Snídani zapije kávou a vodou.

Oběd se odehrává ve znamení salátů – Julia si oblíbila především plátky grilovaného kuřete na zeleném listovém salátu. Na druhou stranu nemá problém salát vyměnit za talíř těstovin. „Proč se všichni bojí těstovin? Těstoviny ještě nikomu neublížily,“ vtipkovala pro people.com. „Nebuďte na ně zlí!“

Rodinné večeře

Pokud nepracuje, herečka si ráda užívá večeře s rodinou. Ona, její manžel Daniel Moder, dcera Hazel i synové Finn a Henry milují ryby, favoritem je divoký losos připravený na grilu nebo pečený v troubě. Kromě zeleniny je častou přílohou hnědá rýže. A také má fígl na to, jak docítit, aby jí i dětem chutnaly i zdravé, ale méně výrazné pokrmy. Jeden z výživových poradců jí poradil přidávat pečený česnek. Je zdravý a dodá jídlu potřebný šmrnc!

Cookies s čokoládou

Jak už jsme se zmínili, Julia si občas zamlsá. „Nikdy jsem se nesetkala s cookies, které by mi nechutnaly,“ uvedla pro people com. Ty pravé americké cookies, které miluje slavná herečka, si můžete upéct i doma. Budete potřebovat:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 350 g moučkového cukru
  • 300 g čokolády na vaření (podle chuti hořké nebo mléčné)
  • 200 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli

A jak na to? Změklé máslo nejprve utřete s cukrem, do vzniklého krému zašlehejte vejce. Přidejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a pořádně promíchejte. Čokoládu nakrájejte na malé kostičky, přidejte do zpracovaného těsta a ještě lehce promíchejte. Těsto dejte na chvíli vychladit do ledničky, aby se m s ním lépe pracovalo. Troubu si rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Z vychlazeného vytvarujte váleček a nakrájejte z něj asi 1 cm široké dílky, z kterých tvořte kulaté placičky. Ty potom rozložte na plech s rozestupy alespoň 10 cm a  pečte v vyhřáté troubě asi na 15 minut. Pečené sušenky se mírně roztečou a zezlátnou. Hotové by neměly být úplně vysušené.

Zdroje informací:
people.com: 'I Love a Good Cookie!': What Julia Roberts Eats in a Day
fitnessclone.com: Julia Roberts’ diet

Recepty k tomuto článku