Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uhlířina se zelím (po mém)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 10. 2019 15:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 294 kJ / 1 026 kcal
Bílkoviny45,74 g
Tuky51,43 g
Vláknina12,82 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,82 g
Sacharidy88,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

mika59

23. 11. 2020 12:49

Dycky: Děkuji moc za zprávu :-K:-K

Dycky

21. 11. 2020 14:14

Tak jsme po zabíjačce a už jsem měla chuť na něco....něco.....
Naprostá trefa! Ještě, že jsem si vzpomněla, měla jsem recept déle uložený. Výborné pochutnáníčko a vzpomněla jsem si na svojí prababičku, dělávala to sice bez zelí, ale ty nočky:-Q (dovolila jsem si je vylepšit zbytkem nastrouhaných vařených brambor-výborné). Prostě mňam:yes::yes::yes::-K

Eja57

26. 6. 2020 12:53

Olinka5555: tak tak...oblíbené "zbytkové" jídlo mého dětství - zbyly brambory a fleky nebo kolínka, šup na pánev s cibulkou na sádle, trocha papriky, lehce osmahnout...:yes: ( a v pondělí zbytky knedlíků na kousky, zbytek zelí a do pekáče se zbytkem šťávy z nedělní pečeně a chvíli zapéct...snad neznám nic lepšího....)

Olinka5555

26. 6. 2020 12:43

sikulka7: já znám grenadýrmarš od kamarádky, které ho vaříval dědeček, co měl zájezdní hostinec. Základ byly uvařené brambory smíchané s uvařenou těstovinou a osmaženou cibulkou na sádle se spoustou červené papriky, která se přidávala těsně před dokončením, aby nebyla hořká. K tomu kyselá okurka. Jednoduché a výborné.
Uhlířinu znám sice bez zelí a slaniny, ale se zelím i slaninou musí být boží a určitě jí vyzkouším.

mika59

23. 6. 2020 14:29

TytyM: Tak tahle zpráva mně hodně potěšila. Moc děkuji za vyzkoušení a důvěru..:-K:-K

TytyM

23. 6. 2020 07:45

Dělala jsem o víkendu, protože manžel si vzpomněl, že uhlířinu jako malý kluk neměl rád, až s věkem si ji oblíbil a básnil o tom, jak by si ji zase dal. Přiznám se, že já ani netušila, že takové jídlo existuje. U nás doma se nedělalo. Manžel trval na tom, že ji chce bez zelí a slaniny, tak jsem mu půlku udělala "po staru" a půlku přesně podle Vašeho receptu. Výsledek? Vaše uhlířina se snědla hned, ta "po staru" je ještě v lednici...:-) Děkuji za úžasný recept, manžel už jinak uhlířinu nechce.

Karofka

16. 6. 2020 19:16

sikulce7...grenadýrmarš je běžné jídlo a nepatří do něho zelí ani noky, jen brambory, vařené těstoviny a koření, např. mletá paprika, popř. i nějaká uzenina

sikulka7

15. 6. 2020 10:15

Toto jídlo vaříval můj děda už před 65 lety a říkal tomu grenadýrmarš.My jako děti jsme to jedly s velkou chutí.

Svobodova Hana

15. 6. 2020 10:06

Přesně tak to vařila moje teta, ke které jsem jezdila na prázdniny. Bylo to moje nejoblíbenější prázdninové jídlo

Marie Svarcova

15. 6. 2020 06:51

:yes::yes::yes: tohle jídlo miluji, ani nemusím mít uzené stačí pár škvarků a dobrota je hned i ta česnečka nemá chybu :-K Krásný den.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na uhlířinu uhlířina s klobásou uhlirina se kysaným zelím uhlířina recepty uhlířina uhlířina recept uhlirina s uzenym uhlířina z brambor a se zelím recepty se zelím uhlirina se slaninou uhlířina se s kysanym zelim uhlířina se s kysanym zelim uhlirina kysané zelí uhlířina sklobásou recepty- uhlířina

Suroviny: brambory, zelí kysané, bůček uzený, cibule, sádlo, sůl, kmín celý, mouka polohrubá, vejce, mléko, kypřící prášek, sůl

TopRecepty.cz

Uhlířina se zelím (po mém)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4B1x