Pečený česnek

Martina02 Kuchař: Martina02

Doba přípravy: 90 minut Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

Hlavičky česneku (každý si počet zvolí sám)
Olej
Sůl
Pepř
Rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky česneku zbavíme přebytečných slupek a nožem seřízneme vršek česneku. Takto připravené hlavičky česneku položíme na plech pokrytý alobalem, polijeme olejem, osolíme, opepříme a potom okořeníme.

  2. Celý plech přikryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu v troubě při 150 °C, poté alobal sundáme a necháme je ještě 20 minut dopéct.

Poznámka

Pečený česnek lze podávat jako přílohu nebo jej můžeme jíst rozetřený na bagetě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený česnek

  • martinice martinice

    Ještě jsem ho nedělala ale dnes jdu na něj,moc se mě líbí a konečně jsme sehnali velké paličky,dávám bodík:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    jak se to užívá

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Pečený česnek je delikatesa :yes::yes:

    Odpovědět

  • aviaris aviaris

    Pridala jsem fotecky jak ho delam ja. Doufam, ze to nevadi.
    Super je peceny cesnek v bramborove kasi, k jakemukoliv masu po studenu, do omacek pokud chcete zmenit chut (napriklad, ze je navareno napar dni a nechcete jist to 'same' ;-) ) Paradni je i kdyz se dela Focaccia s rozmarynem nebo domaci cesnekovy chleba kde se da dat primo do testa kdyz tvarujete bagetky pred pecenim.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Martino,včera jsem pekla česnek :-ppřidala jsem Ti tu foto,snad to nebude vadit:yes:+4

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Daniella O.: takto připravený česnek je vskutku delikatesa,dokonce i pro ty,kteří česnek z nějakého důvodu nemohou nebo nemusí...touto úpravou ztácí totiž "štiplavost" i "vůni":-8:-D:yes:
    Danko,máš pravdu,já už bych taky žádné bylinky nepřidávala..je výborný tak..čistý..česnek česnekový:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Divim se, ze tento recept jeste nikdo nehodnotil. Peceny cesnek delam docela casto jako predkrm, priloha to neni. Jednotlive palice balim do alolobalu pokapanym olivovym olejem, nesolit, nepeprit. Podava se s cerstve upecenou bagetkou a kvalitnim olivovym olejem, ktery si kazdy dochuti cerstve mletym peprem a soli sam. Kousky bagetky se namaci do oleje a konzumuji s rozmackanym cesnekem, ktery se nadherne vyloupe ze slupek. Rozmaryn bych v tomto pripade vynechala, i kdyz jsem priznivcem bylinek. Je to delikatesa a recept si bod zaslouzi;-). Snad se autorka neurazi, ze jsem se tak obsirne vyjadrila :-K.

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený česnek peceny cesnek recept pečený česnek v troubě pečený česnek v alobalu česnek recept na pečený česnek česnek v troubě jak upéct česnek cesnek v alobalu topcesnek česnek pečený pečený česnek na oleji recept peceny cesnek pečeny česneku k česnek pecenycesnek pecenej cesnek cesnek recepty pečení cesnek topcesnek.cz