Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské chutě: Britský princ George miluje obyčejnou zmrzlinu ze supermarketu a na přípravu snadné špagety carbonara
Zdroj: zdroj: Showpix, Trevor Adams / matrixpictures.co.uk, a Toprecepty.cz, dolejs

Následník britského trůnu princ William jeho manželka Kate se snaží svým potomkům v rámci možností dopřát normální dětství. A pokud to čas dovolí, dopřávají si společné večeře, kdy Kate připravuje jídlo a děti s Williamem pomáhají.


Přes den jí ve škole

Během dne se devítiletý princ George, stejně jako jeho mladší sourozenci, stravuje ve škole. Od září všichni tři navštěvují prestižní Lambrook School, která poskytuje výuku školákům i předškolákům. Jídelníček na stránkách školy není k dispozici, nicméně se můžeme domnívat, že bude podobný jako na základní škole Thomas´s School, kam George ještě předchozí školní rok docházel.

Na Thomas's School si George mohl vybírat z celé řady jídel včetně vegetariánských či veganských, k dispozici byly i bezlepkové varianty pokrmů. Denní menu obsahovalo například čočkovou a mrkvovou polévku nebo kuřecí maso s chorizem jambalaya či lososa v pepřové krustě s česnekovou cizrnou.

Italské chutě britského prince

Večeře pro rodinu obstarává máma Kate. A zatímco ona i táta William mají ze všeho nejraději pečené kuře, princ George se zamiloval do italské kuchyně. Pizzou nakonec nepohrne nikdo z rodiny. Možná i proto, že ji děti připravují společně s Kate.

Princátko ovšem ujíždí na i na další, a to ne úplně zdravé a dietní italské dobrotě ze vajec, slaniny a spousty parmezánu – na špagetách carbonara. I při přípravě tohoto pokrmu děti pomáhají Kate. Ta však dbá na to, aby se celá rodina zdravě stravovala, proto večeři doplňují zeleninové saláty.

A jako každé jiné dítě, i George rád mlsá. Nepotřebuje nic luxusního, stačí mu kornout zmrzliny Mr. Whippy, která je k běžně dostání v každém britském supermarketu.

Jednoduchý recept na špagety carbonara 

Pokud si chcete pochutnat jako prince George, zkuste si připravit tuhle klasiku italské kuchyně podle našeho receptu. Budete potřebovat:

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty nebo slaniny
  • 6 žloutků
  • 80 g parmezánu, strouhaného
  • sůl
  • pepř

Jak na to? Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny (a to 4 litry, protože na každých 100 g těstovin by měl být 1 litr vody). Vsypte do vařící vody lžičku soli, a jakmile se tekutina začne znovu vařit, vložte do ní špagety. Uvařte je podle návodu na obalu nebo vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente).

Slaninu nebo pancettu nakrájejte najemno, žloutky prošlehejte vidličkou v misce, osolte a opepřete. Zatímco se vaří těstoviny, rozpalte silnostěnnou pánev a vsypte na ni kostičky slaniny/pancetty.  Na středním ohni opékejte zhruba pět minut dozlatova a pak pod pánví udržujte jen velmi mírný plamen. Jakmile jsou těstoviny uvařené, nescezujte je, ale pomocí kleští nebo děrované naběračky je přendejte do pánve s opečenou slaninou. Zbytky vody na těstovinách nevadí, naopak omáčku zjemní. Ani vodu z uvařených těstovin nevylévejte, může se ještě hodit.

K vejcím v misce zašlehejte ¾  sýra. Pánev s těstovinami odstavte a přilijte k nim vajíčka se sýrem. Míchejte těstoviny, aby se co nejlépe obalily směsí. Přidejte zhruba půl hrnku vody, ve které se vařily těstoviny, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Servíruje lehce posypané zbylým parmezánem.

Také máte rádi těstoviny? Vyzkoušejte i ty krémové s kuřecím masem podle našeho videoreceptu. Určitě si pochutnáte!

Krémové těstoviny s kuřecím masem

Zdroje informací: firstforwomen.com

www.express.co.uk

www.thomas-s.co.uk

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více