Chlebíčky s bramborovou pomazánkou

cathleen Kuchařka:

Studená kuchyně 8 názorů

511

Suroviny

asi 8 brambor
kyselá okurka (nemusí být)
2 lžíce hořčice
1 stroužek česneku
tatarka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a necháme vychladnout.
    Nastrouháme nahrubo a zrovna tak i okurku, pokud přidáme.

  2. Nastrouhané brambory promícháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a tatarkou, pomazánku dosolíme, lehce opepříme a můžeme mazat na plátky veky a zdobit.

Poznámka

Tuto velice jednoduchou pomazánku máme moc rádi. Množství surovin uvádím spíš orientačně, bude-li se zdát vaše pomazánka málo výrazná, přidejte po troškách hořčici nebo i další stroužek česneku. Důležité je pak i zdobení chlebíčků, to jejich celkovou chuť doladí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlebíčky s bramborovou pomazánkou

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    hosta: děkuji<3

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    JO - super, vyfotit jsem nestačila. Po dotaze "to bude k jídlu?" jsem se otočila - a už nebylo, zkoušela jsem jen z pár brambor od oběda, přidala jsem smaženou sušenou cibulku. :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana Pá: děkuji, Jani, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jo 8 brambor, to je pro "regiment", já to tak udělala a mám plnou mísu, jinak jsem ještě přidala česnek a okurku, bylo toho opravdu dost - večeře, a ještě si vzal syn do práce na svačinku i pro jeho kamarády, takže :yes: (já to ochutnávala ještě v noci) :-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:-K:yes:Dělávám různé bramborové pomazánky,ale tuhle jednoduchou"obyčejnou"jsem ještě vážně nedělala:-8

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    "Brambory jsou základ studené kuchyně"
    Nejsem z oboru, ale krátce po "sametu" jsem chtěl otevřít chlebíčkárnu + výrobnu st. kuchyně...
    Projektant se zeptal: "A kde budete chystat brambory??? Brambory jsou základ studené kuchyně!!!"
    Nakonec z toho byla cukrářská výroba..., ale ty brambory mě (pozitivně) poznamenaly a na chlebíčky se dívám trošku jinak než dřív. Málokterý kupovaný chlebíček, salát, nebo obložená miska se nekamarádí s bramborami v nějaké formě:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana Pá: :-) Jani, vlašák nebo pařížský salát na chlebíčcích jsou něco zcela jiného - jsou vynikající už samy o sobě. Tahle pomazánka na chlebíčcích je jemná, mnohem méně výraznější chuti, spíš dá vyniknout tomu, čím chlebíček obložíš a nazdobíš;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    už jsem vyzkoušela pár zdejších receptů z brambor. pomazánkou, jo, dobré to asi je, ale mé kluky to moc neoslovilo, takže vyzkouším i tuto další variantu .

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo