Maklube - arabský hrnec naruby

Suroviny 6-8 porcí

1 kuře o váze do 1500 g
sůl
voda
1500 g lilků nebo květáku
1000 g rýže
100 g oloupaných mandlí nebo lískových oříšků
olivový olej
máslo
1 velký hrnec s rovným dnem a rovnými boky

Postup přípravy receptu

  1. Kura uvaríme pomalým varom v osolenej vode za zbierania peny z vývaru. Vychladnuté mäso oberieme z kostí a natrháme na menšie kúsky.

  2. Umytú a odkvapkanú ryžu orestujeme na oleji, zalejeme horúcou vodou, osolíme a udusíme. Baklažány pokrájame na kolieska, osolíme, necháme vypotiť, opláchneme vodou, osušíme a na sucho ugrilujeme do hneda.

  3. Kastrol silne vymažeme maslom, dno, aj boky a vrstvíme suroviny v poradí: ryža, mäso, baklažány a končíme ryžou. Zalejeme časťou kuracieho vývaru, prikryjeme pokrievkou a pečieme v trúbe na 180 stupňoch 45 minút. Vyberieme z trúby, odstránime pokrievku, priložíme servírovací tanier, rýchlo obrátime naopak a opatrne snímeme hrniec. Pokrm posypeme na sucho opraženými mandľami a podávame.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Známy recept arabskej kuchyne. Je to jemný a chutný, šťavnatý pokrm z kuracieho mäsa s mnohými obmenami. Každý zo stolovníkov si naberie sám.

Komentáře k receptu Maklube - arabský hrnec naruby

Tématické fráze: kuřecí makluba rychlohrnec arabske hrnce arabský pokrm recept kuře lilek arabský makluba- recept makluba,recept makluba jídlo maklube-recept rychlo hrnec arabské recepty arabské pokrmy hrnec na ryzu arabský hrnec rýže recept makllube maklyuba recepty trhane maso arabske recepty z arabského hrnce arobský hrnec maso naruby v tlakovém hrnci