Karbanátky s tvarůžkem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60 minut 5 porcí Mleté maso 7 názorů

Suroviny

600 g mletého krůtího masa
200 g Olomouckých tvarůžků
150 g uvařených brambor
1 mrkev
1 menší cibule
50 ml smetany 30%
Solamyl na obalení
sůl podle potřeby
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky dáme na cca 30 minut do mrazáku a poté je nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Na jemných slzičkách také nastrouháme brambory a mrkev. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smetanu, mleté maso a nejlépe rukou vše promícháme.
    Směs necháme 30 minut uležet.

  2. Podle potřeby přisolíme a vytvarujeme karbanátky. Dlaní je lehce zploštíme, z obou stran obalíme v solamylu a pozvolna opékáme v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.

  3. Příloha - podle chuti.

Poznámka

Lehce zmražené tvarůžky se snadněji strouhají. Můžeme také struhadlo potřít olejem a sýry se nebudou při strouhání tolik lepit.

V receptech mám víc masovo-tvarůžkových směsí, přidávám je do podobných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky s tvarůžkem

Tématické fráze: karbanatky s tvaružky karbanatky s tvaružkama karbenátek se tvaruskem karbenátky s tvarůžkama karbenatky s tvarůžky karbanátek s tvaruzky tvaruzky v karbenátku karbenátek s tvarůžkem losticky karbenatek recept na karbenátky s tvarůžkama karbanátky recept karbanátky s loštický tvarůžek karbenatek s tvaružkama nejlepší karbanatky s tvaružkama

Zapomněl/a jsem heslo