Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Láká Vás zdravé stravování, ale nechcete se vzdávat svých oblíbených jídel a neustále počítat kalorie? Zapomeňte na odříkání a omezování a nebojte se najíst dosyta! Vyzkoušejte český výrobek Šmakoun, díky němuž připravíte všechna jídla nejen chutně, ale i zdravě a kvalitně.

Láká Vás zdravé stravování, ale nechcete se vzdávat svých oblíbených jídel a neustále počítat kalorie? Zapomeňte na odříkání a omezování a nebojte se najíst dosyta! Vyzkoušejte český výrobek Šmakoun, díky němuž připravíte všechna jídla nejen chutně, ale i zdravě a kvalitně.

Recept na žemlovku se Šmakounem najdete ZDE!

 O co jde?

Chytrá potravina Šmakoun je vyráběna tepelnou úpravou vaječného bílku, jde tedy o čistou komplexní bílkovinu. Neobsahuje žádný cukr, tuk, cholesterol, lepek, ani konzervační a chemické látky. Ve 100g Šmakouna je 14g bílkovin a jeho energetická hodnota je pouhých 288 kJ. Vaječný bílek má navíc CS 100 (využitelnost živin) a tudíž je standardem pro všechny ostatní bílkoviny.

Díky svému složení Šmakoun představuje jednu z nejuniverzálnějších potravin na českém trhu – vylepšit jím totiž můžete nejrůznější pokrmy, ať už restujete, dusíte, zapékáte či vaříte. Šmakoun obohatí Vaše jídla o cennou bílkovinu a významně sníží jejich celkovou kalorickou hodnotu, aniž by jakkoli pozměnil jejich chuť, vůni nebo strukturu. Proto je také doporučován ke každodenní konzumaci i odborníky na výživu. Podívejte se na video s Hankou Kynychovou!

Proč potřebujeme bílkoviny?

Bílkoviny by měly pokrývat 10-15% z celkově přijatého denního množství energie a v případě redukčního režimu dokonce 30%. Je nezbytné přijímat je každý den v jídle, protože tělo si je nedokáže skladovat tak jako tuky a cukry. Bílkoviny v těle dále metabolizují na aminokyseliny, které mají řadu funkcí – například se podílejí na tvorbě svalové hmoty, vyživují vlasy, nehty a pokožku, harmonizují produkci hormonů a biologické procesy a navíc působí jako silné antioxidanty. Nedostatek bílkovin pak může vést k různým zdravotním komplikacím. Šmakoun je bohatým zdrojem kvalitní a lehce stravitelné bílkoviny, který má v porovnání s jinými zdroji výrazně výhodnější výživové vlastnosti.

Pro milovníky české kuchyně

Díky Šmakounu se nemusíte vzdávat ani tradičních jídel české kuchyně. Přírodní nebo ochucené plátky Šmakoun odlehčí polévky, hlavní jídla i moučníky. Domácí knedlíky nebo buchty obohacené o Šmakouna můžete bez obav podávat i těm nejvášnivějším gurmánům – díky vyššímu podílu bílkovin Vás taková jídla lépe zasytí, přičemž podíl tuků, cukrů, cholesterolu i energetická hodnota bude výrazně nižší. A rozdíl v chuti? Žádný!

Nechte se inspirovat a stáhněte si ZDARMA kuchařky s desítkami chutných receptů, v nichž hraje Šmakoun hlavní roli.

Využití Šmakouna v kuchyni je velmi snadné, rychlé a různorodé! Následující video Vás o tom přesvědčí:

Existují také potraviny, které v sobě Šmakouna už mají – ty si zachovávají svou klasickou chuť a vůni. Jediné, co přidáním Šmakouna ztrácejí, jsou kalorie. Vyzkoušejte nyní vynikající karbanátky Šmakoun a brzy i párky Šmakoun

Ani mlsné jazýčky nepřijdou zkrátka!

Víte, že byste neměli, ale nemůžete si pomoct? Lahodným dezertům, moučníkům, dortům a zákuskům se tak těžko odolává. Se Šmakounem je i mlsání zdravé! Přidejte Šmakouna do svých oblíbených pokrmů, nebo vyzkoušejte lahodně sladké ochucené plátky Šmakoun s příchutí meruňky.

Jistě si zamilujete také český kakaooříškový krém, zdravou variantu světoznámé čokoládové pomazánky, který můžete bez starostí k mlsání nabídnout i svým dětem:

 

Kakaooříškový krém se Šmakounem

Běžné kakaooříškové krémy

Energetická hodnota

907 kJ

2500 kJ

Bílkoviny

12%

5%

Sacharidy

15%

60%

Tuky

12%*

30%

* rostlinné tuky bohaté na omega-3 mastné kyseliny

Proteinové výrobky s obsahem kvalitní bílkoviny umožňují dát dětem kvalitní hlavní jídlo nebo svačinu formou, na kterou jsou zvyklí a chutná jim, a navíc bez rizika příjmu nežádoucích cukrů, tuků, konzervačních látek a velkého množství soli.“

MUDr. P. Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu

Inspiraci nejen na sladká jídla najdete také na facebookové stránce fanoušků Šmakouna, která je plná receptů přímo od konzumentů a zajímavých tipů na nové produkty s touto unikátní bílkovinou.

Máte rádi těstoviny?

Výhodnými výživovými vlastnostmi se pyšní také Šmakoun štíhle nudle, které jsou již uvařené, a tak je jejich příprava více než snadná. A navíc jsou bezlepkové!

 

100g Šmakoun štíhlé nudle

100g uvařených klasických bezvaječných těstovin

Bílkoviny

9,3% (živočišné)

4,6% (rostlinné)

Sacharidy

5,9%

31,7%

Tuky

0,3%

0,5%

Energetická hodnota

269,3 kJ (64,3 kcal)

626,5 kJ (149,6 kcal)

 

Šmakoun štíhlé nudle s krůtím masem

Suroviny:

Štíhlé Nudle........................................ 1x

Krůtí prsa............................................ 250 g             

Cibule................................................. 1 ks                                  

Paprika............................................... 1ks                      

Olivový olej......................................... 1 lžíce                  

Uzené mandle.................................... 30 g                      

Hovězí nebo kuřecí bujon.................... 2 dcl

Grilovací koření

Postup:
Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso, okořeníme, orestujeme a přidáme nakrájené mandle a papriku. Zalijeme bujónem a cca 20 min. podusíme. Poté přidáme Štíhlé Nudle, promícháme a ještě cca 10 min. dusíme.

AKCE! Výrobky  Šmakoun  jsou k dostání po celé České republice – v obchodních sítích Kaufland, Makro, Globus, Tesco, Billa, Albert, v obchodech se zdravou výživou a ve fitness/wellness centrech. Jako poděkování zákazníkům za věrnost a velký zájem o výrobky Šmakoun právě probíhá do 26.8. letáková akce v hypermarketech Tesco -  informace naleznete ZDE!

Používáte výrobky Šmakoun? Podělte se s námi o své zkušenosti a recepty do komentářů!

PR článek

Komentáře

Petr Nejedlík

3. 9. 2014 10:03

Nerad to říkám, ale opravdu to má něco do sebe ;-)
Jsem dost vybíravej, ale když mi přítelkyně začala přidávat šmakouna na tajňačku do jídla nic jsem nepoznal a když mi to pak řekla byl jsem překvapen, jak dobré to může být i když jsem to předtím odsoudil. :-D

Olina

25. 8. 2014 08:33

:yes: vřele doporučuji... já sama jsem opravdu Velký jedlík a ještě rok zpět jsem měla při své výšce 165 cm 105 Kg a od té doby co jím šmakouna, tak mám o 15 kilo méně a to mi přijde, že jím pořád stejně a hlavně dost chutně !!! :-p i můj manžel, který je normální postavy, si šmakouna oblíbil !:-K

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie