Zdeněk Pohlreich oslavil stovku! K výjimečného milníku drsňákovi z pořadu Ano, šéfe! popřál i michelinský šéfkuchař
18. 9. 2025 Historie a zajímavosti
Zdeněk Pohlreich se stal nezapomenutelnou tváří české gastronomie a zrovna dnes oslavil úctyhodné výročí. K tomu mu blahopřáli mnozí kolegové z branže včetně pekelného konkurenta, Jana Punčocháře z pořadu Hell's Kitchen Česko. Příležitost složit poklonu velikánovi naší kulinární scény si ale nenechali ujít ani mnozí další.
Konkurent i parťák
Jak už jsme zmínili, první vzkaz přišel pro Pohlreicha od jeho televizního „konkurenta“ Jana Punčocháře. Ten v současnosti bojuje s Hell's Kitchen o diváka právě s Ano, šéfe! „Zdenále, dostal jsem zprávu, že je ti dneska sto. Vypadáš docela dobře na to, že je ti sto. Tak ti přeju všechno nejlepší,“ vzkázal Pohlreichovi bývalý porotce MasterChef Česko a majitel restaurace U Matěje.
Svůj pozdrav poslal i Jan Kaňák, jeden z bratrů, kteří společně se Zdeňkem šíří frančízu Mama's Bistro, které se Ano, šéfe! také zúčastnilo, po celém Česku. „Ahoj, Zdenečku, z Ostravy, gratulujeme ke tvojí stovce. Ne teda let, ale ke sté epizodě pořadu Ano, šéfe!,“ vysvětlil šikovný kuchař. „A když budu mluvit za celé Mama’s Bistro, tak jsme moc rádi, že jsme toho byli součástí a takhle se to dělá,“ dodal Kaňák, který zároveň prozradil, o jaké jubileum jde.
Stá navštívená restaurace už si určitě oslavu zaslouží.
Úctyhodný milník
Devátá série populárního pořadu Ano, šéfe!, který televize Prima v premiéře vrátila na obrazovky přináší nejen další „standardní“ díly, ale také jeden jubilejní. Právě ve čtvrtek 18. září 2025 totiž Zdeněk Pohlreich navštíví už 100. restauraci, kterou nejprve zhodnotí a poté jí předá několik ze svých léty v oboru nabytých zkušeností.
Restaurace Na Čertovce v oblasti Dolní Moravy je tvrdý oříšek, ale velký šéf se s tím popasuje skvěle, jak můžete vidět již dnes večer.
Výročí sté epizody si ale všimli i další Šéfovi kolegové kuchaři a video vzkazy mu specifickým způsobem popřáli vše nejlepší. Zároveň se objevila i slova díků za to, co Pohlreich pořadem, inspirovaným britskou show Gordona Ramsaye Kitchen Nightmares, udělal pro českou gastronomii.
Mohlo by vás zajímat
Přísný Forejt i michelinský šéfkuchař
Mezi gratulanty se zapsal i další z bývalých porotců MasterChef Česko Přemek Forejt. Ten naprosto vystihl, jak Pohlreicha vnímají mnozí televizní diváci. „Mám za úkol ti udělat radost tímto videem a vím, že ti to stejně bude u p*dele,“ zhodnotil majitel olomouckého podniku Entrée. „I tak ti ale gratuluji ke sté epizodě Ano, šéfe! a děkuji za to, co jsi udělal pro české gastro. Měj se krásně a zdar jak sviňa,“ dodal.
Svůj dík přidal i Roman Paulus, šestinásobný držitel michelinské hvězdy. „Já bych rád využil této příležitosti k tomu, abych vám poděkoval za to, co jste pro nás kuchaře udělal,“ začal renomovaný šéfkuchař. „Protože, než vy jste začal natáčet, tak kuchaře neznal nikdo a od té doby se dá říct, že někteří kuchaři se stali velice známými a vy za to můžete hodně. Takže ještě jednou díky, mějte se krásně, hodně zdraví a ať vám to dobře natáčí a vaří,“ popřál Zdeňku Pohlreichovi.
Chybět nemohl ani David Viktorín, šéfkuchař Chateau Petit a v současnosti pravá ruka Jana Punčocháře v Hell's Kitchen. „Ahoj Zdeny, dneska je to kilo, dneska máš za sebou sto restaurací, které jsi ztrestal a navedl tím správným směrem. Je to neskutečný výkon. Myslím, že tímto ses zapsal do totální kultovní historie gastra v Česku,“ vzkázal restauratér roku 2022.
Další díly
Kdy se Pohlreichovo putování „v boji proti blafům“ zastaví, není jasné. Devátá řada, která se právě vysílá na FTV Prima a dnes večer jubilejním dílem uzavře první stovku, má deset epizod. Už nyní ovšem Šéf láká další restauratéry, aby se přihlásili do castingu a nechali si poradit od šéfkuchaře, který diváky baví a kuchařům nahání strach.
Na nezapomenutelné momenty z Ano, šéfe! se můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Pokud si chcete připravit jídlo podle Zdeňka Pohlreicha, vyzkoušejte skvělé palačinky, které vás naučíme v našem videoreceptu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více