Ochutnejte Asii, Paťovu fantazii: Recept na tuhle bůčkovou bagetu v asijském stylu chválil i Jan Punčochář
21. 10. 2025 Vaření
Osmá epizoda pořadu Hell's Kitchen Česko přinesla „bagetového vítěze,“ kterým se minulý týden stal Jakub. V souboji se ale utkal s Paťou, jehož bageta šéfkuchaře Jana Punčocháře taky zaujala. A my vám dnes právě na tuhle bagetu přinášíme recept.
Cesta téměř k vítězství
Jakubovu vítěznou bagetu jsme minulý týden hned otestovali a výsledek si můžete přečíst v našem předchozím článku. O vítězství v této výzvě se ale ucházelo více kuchařů a mezi nimi i Paťo. Ten se sice původně do bagetového souboje ani neprobojoval, když neprošel chuťovým testem, ale své místo mu přenechala Ave, pro kterou zrovna tohle klání důležité nebylo.
„Moc si toho vážím, jsem tak šťastný,“ reagoval na přátelskou nabídku Ave amatérský kuchař Patrik Kolár, známý v soutěži pod přezdívkou Paťo. Mít svůj vlastní billboard a svoji bagetu vídat v nabídce Bageterie Boulevard je zkrátka pro gastro nadšence velké terno.
Paťo se rozhodl vytvořit náplň do bagety v asijském stylu. „Miluju dvě kuchyně. Jedna je ta naše, československá, a druhá je asijská,“ prohlásil v pořadu a při vaření vsadil na kombinaci bůčku marinovaného v hoisin a sójové omáčce, dochuceného hoisin majonézou, křupavým zelím a smaženou cibulí.
„Ochutnejte Asii, Paťovu fantazii,“ žertoval na kamery. Jan Punčochář pak při ochutnání doslova pronesl, že se při zakousnutí do Paťou vytvořené bagety cítí jako v Asii. V závěrečném hodnocení pak proti sobě stály právě bageta Kuby a bageta Paťa. „Obě byly absolutně dokonalé,“ komentoval to Jan Punčochář a dodal, že zvítězit může jen jedna. Jak už víte, první místo nakonec získala bageta Jakuba. Ale na tu Paťovu jsme pro vás získali recept. Křupavému bůčku marinovanému ve výrazných omáčkách neodoláte!
Mohlo by vás zajímat
Bageta s bůčkem v asijském stylu
Na bagetu vytvořenou talentovaným amatérským kuchařem budete potřebovat jen několik surovin, samotný postup pak není nijak zvlášť těžký.
Budete potřebovat na maso: 300 g bůčku, 50 ml hoisin omáčky, 75 ml sójové omáčky, 10–20 ml rybí omáčky, trošku rýžového octa a chilli, na dochucení javorový sirup, zázvor, slunečnicový nebo arašídový olej na smažení.
Na hoisin majonézu: 2 žloutky, 1 lžičku dijonské hořčice, sůl, citrónovou šťávu, 200–300 ml oleje a 30–50 ml hoisin omáčky.
Na křupavé zelí: 1/2 hlávky zelí, 20–30 g čerstvého křenu, sůl a petrželovou nať.
Na dokončení: čerstvou bagetu, sezam a smaženou cibuli.
Jak na to?
- Bůček dejte na hodinu do mrazáku, aby se lépe krájel. Poté ho nakrájejte na tenké proužky a vložte do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Maso marinujte alespoň 2–3 hodiny, poté ho rychle osmažte na troše oleje na rozpálené pánvi.
- Pro přípravu majonézy vložte všechny ingredience kromě oleje a omáčky hoisin do vyšší nádoby, rozmixujte tyčovým mixérem a postupně přidávejte olej, aby majonéza zhoustla. Nakonec ručně vmíchejte omáčku hoisin podle chuti.
- Nakrájejte zelí na tenké proužky pomocí mandolíny nebo nože, posypte trochou soli a nechte 10–15 minut odležet. Poté z něj vymačkejte šťávu a do zelí nastrouhejte čerstvý křen a přidejte nadrobno nakrájenou petržel.
- Bagetu rozpečte krátce v troubě, až bude křupavá, stačí tak 1–2 minuty. Naplňte majonézou, masem a zelím a ozdobte praženými sezamovými semínky a smaženou cibulkou.
Tip navíc: Jak Paťo bagetu připravuje, na to se podívejte na jeho instagramovém profilu.
Jak na grilovaný bůček zase jiným způsobem, na to se můžete podívat ve videu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více