Babiččin grilovaný bůček

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 20 minut Grilování 13 názorů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
7 stroužků česneku
lžička mletého kmínu
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
lžička tymiánu
1 dl černého piva
sůl
špetka citronového pepře
3 snítky šalvěje
3 snítky majoránky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu.

  2. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem.

  3. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší.

  4. Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

Poznámka

A když grilovat, tak grilovat – jako přílohu máme opečený chleba, grilované plátky brambor a cuketu, vše v chuti původně připravené marinády.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 595 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččin grilovaný bůček

  • kerasim kerasim(neregistrovaný)

    recept výborný, akorát ten název ,, babiččin .....,, mi nesedí, zřejmě hodně mladá babička:-)

    Odpovědět

  • Masožrout Masožrout(neregistrovaný)

    jj,postačí určitě obyč malý gril,mám tenhle a na to "semtam" grilování je to super za ty prachy :-))) http://www.nex-cz.cz/nex-cz/eshop/0/0/5/473-Gril-FLORALAND;-)

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    Leniii (neregistrovaný/á)
    Přesně takovej mám taky. Původně sem si ho kupovala na balkón, ale pak sem se přestěhovala do baráku a tam ho taky občas využívám. To když toho masa není moc. Z mýho pohledu je v pohodě :yes:

    Odpovědět

  • Leniii Leniii(neregistrovaný)

    Jéžiš, to vypadá skvěle... Bůček bych si dala hned, ale ty kalorie...;o) Akorát jsem se stěhovala a nemáme zahradu, tak zvažuju nějakej menší gril něco takovývohohle třeba http://www.dalmart.cz/zahrada-dilna/grily/grill-na-drevene-uhli-12-50st23012a.html Máte někdo zkusšenost, jestli to stačí a jak se na tom dělá? Mně se líbí teda hlavně cena, no, ale zase aby to nebylo nepoužitelný pak... Závidím, kdo si takovejhle bůček může udělat doma na zahradě :D

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    vypadá to dobře-ukládám-vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Leonysek Leonysek(neregistrovaný)

    Ty jo, tak to vypadá fakt dobře. Co vím, tak bůček se nemusí grilovat tak dlouho, já ho dělám na grilu na dřevěné uhlí (tomhle klasickém: http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-one-touch-premium-57cm-gourmet/) a stačí tak 20 minut, je potřeba ho hlídat, aby se nepřipálil. Ty uhlíky ho skvěle ovoní.

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    Zkusím tento recept na víkendový oběd. Bůček nebudu grilovat, ale upeču jej klasicky v troubě. Tak jsem moc zvědavá na výsledek. :-p

    Odpovědět

  • lunaxa lunaxa

    ten napad je v posli recept :)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Jej, to já mám moc ráda. Ach ty chutě.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Kroupovka Kroupovka(autorka receptu)

    dík za upozornění:-K Jinak stačí grilovat 15 minut a několikrát otáčet

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Květo,máš v receptu dvakrát poznámku koukni na to.;-):-K
    A jinak jak asi se to dlouho griluje?:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: grilovany veprovy bucek marinada na grilovany bucek grilovaný vepřový bůček naložený grilování bůčku bůček bůček recept jak nalozit bucek grilování na kameni recepty grilování na kameni marináda na bůček grilování vepřového bůčku veprovy bucek na grilu grylovany buček marináda na bůček ke grilování grilujeme buček recepty na grilování na kameni naložený bůček v pivu pečený bůček recepty vepřový bůček grilovaný grilování na kameni recept

Zapomněl/a jsem heslo