Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin grilovaný bůček

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování masa

100 min (70 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná zelenina, dochucená stejnou marinádou.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 833 kJ /
3 784 kcal
Bílkoviny148,99 g
Tuky339,85 g
Vláknina9,11 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy25,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalvěj a majoránku nadrobno posekáme a promícháme s česnekem. Krok 2: Připravíme marinádu. V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu citronového pepře, tymián, sůl a mletý kmín. Krok 3: Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, nejlépe ale přes noc. Krok 4: Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Krok 5: Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

TIP: Jak a v čem nejlépe marinovat maso?

Zveřejněno 15. 7. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

A když grilovat, tak grilovat – jako přílohu máme opečený chleba, grilované plátky brambor a cuketu, vše v chuti původně připravené marinády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin grilovaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lvwj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin grilovaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lvwj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

recept výborný, akorát ten název ,, babiččin .....,, mi nesedí, zřejmě hodně mladá babička:-)

Masožrout 23. 7. 2013 14:42
jj,postačí určitě obyč malý gril,mám tenhle a na to "semtam" grilování je to super za ty prachy :-))) www.nex-cz.cz/nex-cz/eshop/0/0/5/473-Gril-FLORALAND;-)

Leniii (neregistrovaný/á)
Přesně takovej mám taky. Původně sem si ho kupovala na balkón, ale pak sem se přestěhovala do baráku a tam ho taky občas využívám. To když toho masa není moc. Z mýho pohledu je v pohodě :yes:

Jéžiš, to vypadá skvěle... Bůček bych si dala hned, ale ty kalorie...;o) Akorát jsem se stěhovala a nemáme zahradu, tak zvažuju nějakej menší gril něco takovývohohle třeba www.dalmart.cz/zahrada-dilna/grily/grill-na-drevene-uhli-12-50st23012a.html Máte někdo zkusšenost, jestli to stačí a jak se na tom dělá? Mně se líbí teda hlavně cena, no, ale zase aby to nebylo nepoužitelný pak... Závidím, kdo si takovejhle bůček může udělat doma na zahradě :D

vypadá to dobře-ukládám-vyzkouším :-)

Ty jo, tak to vypadá fakt dobře. Co vím, tak bůček se nemusí grilovat tak dlouho, já ho dělám na grilu na dřevěné uhlí (tomhle klasickém: www.grilykrby.cz/products/gril-weber-one-touch-premium-57cm-gourmet/) a stačí tak 20 minut, je potřeba ho hlídat, aby se nepřipálil. Ty uhlíky ho skvěle ovoní.

Zkusím tento recept na víkendový oběd. Bůček nebudu grilovat, ale upeču jej klasicky v troubě. Tak jsem moc zvědavá na výsledek. :-p

ten napad je v posli recept :)

:-p:yes::yes:

Jej, to já mám moc ráda. Ach ty chutě.

:-p:-p:yes::yes:

dík za upozornění:-K Jinak stačí grilovat 15 minut a několikrát otáčet

Květo,máš v receptu dvakrát poznámku koukni na to.;-):-K
A jinak jak asi se to dlouho griluje?:-K

Tématické fráze:
grilovany veprovy bucek, marinada na grilovany bucek, grilovaný vepřový bůček naložený, grilování bůčku, bůček, bůček recept, jak nalozit bucek, grilování na kameni recepty, grilování na kameni, marináda na bůček, grilování vepřového bůčku, veprovy bucek na grilu, grylovany buček, marináda na bůček ke grilování, grilujeme buček, recepty na grilování na kameni, naložený bůček v pivu, pečený bůček recepty, vepřový bůček grilovaný, grilování na kameni recept

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, šalvěj, majoránka, kmín mletý, šťáva citronová, olej olivový, tymián, pivo černé, sůl, pepř citronový

Přidat fotografie receptu