

Babiččin grilovaný bůček
Suroviny
- 1 kg vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
- 7 stroužků česneku
- lžička mletého kmínu
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- lžička tymiánu
- 1 dl černého piva
- sůl
- špetka citronového pepře
- 3 snítky šalvěje
- 3 snítky majoránky
Postup přípravy receptu
V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu.
Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem.
Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší.
Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
Poznámka od kuchařky
A když grilovat, tak grilovat – jako přílohu máme opečený chleba, grilované plátky brambor a cuketu, vše v chuti původně připravené marinády.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččin grilovaný bůček
-
recept výborný, akorát ten název ,, babiččin .....,, mi nesedí, zřejmě hodně mladá babička
-
jj,postačí určitě obyč malý gril,mám tenhle a na to "semtam" grilování je to super za ty prachy
) http://www.nex-cz.cz/nex-cz/eshop/0/0/5/473-Gril-FLORALAND
-
Leniii (neregistrovaný/á)
Přesně takovej mám taky. Původně sem si ho kupovala na balkón, ale pak sem se přestěhovala do baráku a tam ho taky občas využívám. To když toho masa není moc. Z mýho pohledu je v pohodě -
Jéžiš, to vypadá skvěle... Bůček bych si dala hned, ale ty kalorie...;o) Akorát jsem se stěhovala a nemáme zahradu, tak zvažuju nějakej menší gril něco takovývohohle třeba http://www.dalmart.cz/zahrada-dilna/grily/grill-na-drevene-uhli-12-50st23012a.html Máte někdo zkusšenost, jestli to stačí a jak se na tom dělá? Mně se líbí teda hlavně cena, no, ale zase aby to nebylo nepoužitelný pak... Závidím, kdo si takovejhle bůček může udělat doma na zahradě :D
-
vypadá to dobře-ukládám-vyzkouším
-
Ty jo, tak to vypadá fakt dobře. Co vím, tak bůček se nemusí grilovat tak dlouho, já ho dělám na grilu na dřevěné uhlí (tomhle klasickém: http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-one-touch-premium-57cm-gourmet/) a stačí tak 20 minut, je potřeba ho hlídat, aby se nepřipálil. Ty uhlíky ho skvěle ovoní.
-
Zkusím tento recept na víkendový oběd. Bůček nebudu grilovat, ale upeču jej klasicky v troubě. Tak jsem moc zvědavá na výsledek.
-
ten napad je v posli recept :)
-
-
Jej, to já mám moc ráda. Ach ty chutě.
-
-
dík za upozornění
Jinak stačí grilovat 15 minut a několikrát otáčet
-
Květo,máš v receptu dvakrát poznámku koukni na to.
A jinak jak asi se to dlouho griluje?