Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Pokud hledáte polévku, která vás postaví na nohy a posílí váš organismus, zkuste tento originální recept na česnečku. Nehledejte v ní však brambory, je totiž plná masa, zeleniny, koření a bylinek.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie326 kJ /
78 kcal
Bílkoviny0,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti a zeleninu do vývaru je dobré předem cca půl hodiny péct v troubě na vysoký výkon. Krok 2: Dát do studené vody i s výpekem, přidat játra, ocet a přivést k varu. Sundat pěnu, která se utvoří a poté přidat víno, kořeni a sůl. Vařit čím déle, tím lépe. Krok 3: Maso obrat a nakrájet do vývaru, morek vydlabat a přidat také. Krok 4: Na talíř vložit utřený česnek (kolik kdo snese), zastřené vejce (nebo samotný syrový žloutek) a zalít horkým vývarem s kousky masa. Krok 5: Přidat na kostičky nakrájený chléb a opečený na sádle. Posypat libečkem a cibulkou.

Jak udělat nejlepší česnečku - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 8. 2014

Poznámka autorky aachje

V této polévce je misto žloutku zastřené vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7pL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7pL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

casino: To víš, brouku, když mohu, ráda pomohu :-D

No, neregi tu do čehosi šlápl:no:
aachje: to rozmázla:-((
Navir: si v tom evidentně rochní:-D

:-D:-DLada:
strejcek google nasel toto- ,,Gebuzina, taktiež známa ako bahno, humus alebo sračka.,, ja padam:-D to jsem neznala:-D:-D

srettka: nebojte,nezustane po octove chuti ci vuni ani maku. jen to vyvazi chute. rikam tomu sesta chut. dulezite je ale, ze ocet vytahne z kosti vsechnu silu do polevky a tak je pak jak remen :D jime casto a temer nemarodime. ja uz x let nevim, co jsou antibiotika;-)

Tak to musí být česnečka jak řemen. Ale ten jablečný ocet..nenechá to polévce kyselý chuťový ocas? Mě teda tahle verze octa, ač je prohlašován za blahodárný, dvakrát nevoní.

Gebuzín??? što éto???

výborne a bravó,
jeden z mála receptov ktorý nie je sprznený pridávaním nepochopiteľných gebuzín.

...někdy se to hodí :-))), tak ukládám a bod posílám

Tématické fráze:
cesnecka, cesnecka recept, cesnečka top recept, recept cesnecka, top recepty česnečka, gebuzin, gebuzina, top česnečka, cesnecka z kosti, recepty cesnecka, česnačka, cesnecka top recepty z uzenych kosti, cesnecka recept vyvar cesnek, cesnecka bez vyvaru, česne, cesneska, top česnečka recept, top recept cesnecka, recept česnečka, česnečka recept

Suroviny:
kost hovězí morková, žebro hovězí, játra hovězí, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř mletý, sůl, bobkový list, ocet jablečný, víno červené, česnek, sůl, vejce, chléb, sádlo, libeček, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu