Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Knedlík houskový, guláž vepřový, od včerejška hotový. K omáčkám se dobře hodí, jsou li aspoň den hotový. V Čechách každý dobře zná, guláž že se ohřívá. Čím víckrát ho ohříváme, více chuti dodáváme. Jen v té naší unii je jim to prý nemilý. Vadí jim i zbíjačky, tlačenky a jitrnice, prý máme jíst více PÍCE (Myslím tím zeleninu z dovozu). Ale my se nedáme, prasátko si zbouráme. Políveška byla včera, v lednici je od večera. Tu si taky ohřeju, pak si guláž s knedlem dám a dřímotě ulehám. Odpoledne, vždyť už znáte, bude káva tak o páté. Štrůdl k tomu a pak bednu, od které se ani nehnu. Večer si jen něco dáme, plnou lednici zas máme. Sakra to zas přibereme, když furt tou hubou meleme. HI HI HI Václav (fotky nejsou mé). (Dodám po obědě).

Drahomíro neregistrovaná - zadej do vyhledávače na pravé straně vepřové maso - vyjede ti spousta receptíků. Věřím, že si vybereš, budeme rádi, když se zaregistruješ, vyfotíš "papání" a přidáš se k nám ;-)

Drahomíra

23. 10. 2009 19:13

Dobrý den,
Nemohl by mi někdo z Vás poradit nějaký recept z vepřového masa na víkend ? Minulý víkend jsme zabili naše prasátko Ctirada, tak si chceme ukuchtit něco dobrého :-P Předem Děkuji.

Krásný den všem, dnes jsem narazil na užasný web plný kuchyňských potřeb a receptů.. podívejte se na www.premiumbrands.cz
R.

Naďo:-),nevím kolik té zeleniny máš:-O,ale pokud máš po ruce kus masa na dušení(plec,hov.kližku),tak ho nakrájej,hoď na cibulku,nech dusit,před zahuštěním vmíchej zeleninu a s vař.bramborem máš večeři(oběd) po ruce.
Jestli máš po ruce minutkové(kuřecí),tak ho nakrájej na nudličky,orestuj společně se zeleninou,přidej kečup nebo smetanu-podle chuti,k tomu rýži a je.
A nebo poslední;oloupané brambory nakrájej na kostky/plátka,promíchej se zeleninou,okořeň a dej zapéct buď s vajíčkem,nebo se smetanou(sladká,nebo zakysanka);-).No i když nevím,jestli ti bude něco vyhovovat,tak to mě napadlo jako alternativy pro tebe;-).Přeji příjemné vaření a hezký zbytek dne:-).

Naado co kdyby jsi uvařila rýži a udělala rychlé zeleninové rizoto je to rychlé a zelenina by se spotřebovala.;-)

Tak já vařila na sobotu krůtí na celeru/viz roštěná na celeru/,
bude k tomu rýže a mám v plánu obalovaný květák s bramborem a zelen.polévečku,nějakou už vymyslím.Mají přijít dnes vnučky,tak mi zítra s obalováním pomůžou to bude srandy je jim 7, 4 a 1rok.
Ale nedá se nic dělat,učit se musí už od mala.:-D:-D:-D

Zdravim vsechny.Tak jsem vcera udelal zeleninovou polevku a byla jsem sama prekvapena jak chutna byla.Danecek snedl dva talire!Nevim co varit.Mam zbytek nakrajene zeleniny a nevim co s tim.

u nás dnes bylo rizeto z kuřecího masa

Panvička:-)už se těším;-).

Hezký den - tak my dnes http://www.toprecepty.cz/recept/7415-rostena-strog... s Arabskou rýží...a zeleninovou polívku...

Pěkné skoro poledne, my dnes máme zelené fazolky v bílé omáčce s bramborem a vajíčkem. Mirčo já teď vůbec nestačím časově k počítači, nějak se nakupilo práce s polem a se zahrádkou, poslední úpravy před zimou a taky s malou se snažíme využít posledních pěkných dní, kdy můžeme být skoro celé dny venku, no a vzhledem k tomu, že malá má stále víc energie, tak po večerech padám do postele a spím možná i dřív než stačím pořádně ulehnout, takže bych u toho počítače nejspíš usla dřív, než bych ho stačila zapnout.:-D:-D:-D No ale teď už asi bude jen škaredé počasí a zima, tak bych aji s radostí zašla na pokec.

Pěkný den:-).Dneska máme rajskou omáčku(z čerstvých rajčat) s hov.masem a kolínkama(přání všech zde se stravujících dětiček,dnes 4ks;-):-D).Jako zákusek máme http://www.toprecepty.cz/recept/8352-hruskovy-kola...,no a večeři dnes nedělám.Děti večeří s babi a dědou-já jdu na školní sraz(po 20letech).To jsem si ale dovolila co;-):-8:-))?

Dnes bramborák se u nás smaží. Mezi dva se zelí vrazí. Ale taky uzený, sedne tam jak do peří. Bramborák však u nás není, CMUNDA jeho správné znění. K cmundě patří bramboračka, vařit dobrou není hračka. Bez libečku dobrá není, s ním však chuť se na ráz změní. Česnek i majoránku taky dáme, tohle my už dobře známe. Z obyčejné polívky luxus je to se hříbky. Po jídle a v teple domova, dumáme co se vaří zítra zas znova !

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více