Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový karamel

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Hrušky a karamel mají k sobě chuťově velmi blízko a dokonale spolu ladí. Ideální je i spojení hrušek s karamelem slaným. Podávat je můžeme v poháru nebo na vafli a dezert doplnit lžící zakysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 622 kJ /
866 kcal
Bílkoviny4,30 g
Tuky61,35 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 176 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy70,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na plátku másla zkaramelizujeme cukr za stálého míchání. Krok 3: Jakmile začne hnědnout, přilijeme smetanu a přidáme oloupané a nadrobno nakrájené hrušky. Krok 4: Za stálého míchání krátce povaříme.
Dáme do skleniček a po vychladnutí uložíme do lednice. Krok 5: Druhý den podáváme ozdobené plátky hrušky a posypané kokosem.

TIP: Dokonalý karamel - návod

Zveřejněno 1. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprgg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprgg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krupice, smetana 33%, hruška, hruška, kokos

Přidat fotografie receptu