Rizoto z červené řepy

Nelca777 Kuchařka: Nelca777

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 větší červená řepa nebo 2 menší
1 červená cibule
1 dl suchého červeného vína
500 g rýže arborio
1 l vývaru
olivový olej
sůl
pepř
50 g tymiánu
parmazán
1 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu.

    Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a nechám ho odpařit.

  2. Když je víno téměř odpařené, podle chuti osolím a opepřím, poté postupně začnu přilévat vývar, dokud se rýže neuvaří (zaklopené a stále musí mít nějakou tekutinu, dokud rýže není hotová, aby rizoto nebylo suché).

  3. Když je rýže hotová, zamícháme do rizota parmazán (tak pět lžic), když se sýr rozpustí, přidám máslo a tymián.

    Dle chuti přisolím.

Poznámka

Kdo nezná, červená řepa dost barví, tak jsem si při strouhání navlékla na ruku sáček ( řepa jde špatně dolů ) a také pozor, nejde vyprat!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rizoto z červené řepy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rizoto z červené řepy červená řepa recepty bezmasé rizoto s červenou řepou

Zapomněl/a jsem heslo