Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Pekný slnečný deň želám. U mňa dnes domáci kebab z…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Hezký den, uvařila jsem uzený bůček zítra na fleky, vývar…“ tara23, před 5 hodinami
„Dobry vecer, vcera jsme meli bramboracky, tak dobre, dnes…“ hazel, před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
21. 10. 2010 10:38
Co se týká zpracování zbytků v kuchyni - vřele doporučuji pořad "Pekelná kuchyně" Gordona Ramsaye - tam je dokonce i jedna z disciplín, kdy jsou soutěžící povinni ze zbytků uvařit během cca 20 minut chutné jídlo. Můžeme zde diskutovat, zda tento pořad je jen "show", kde se G.R. rozčiluje, mluví sprostě ... ale mezi námi, také bych ve "své" kuchyni nezaměstnala "neschopenky" - bohužel v českém pohostinství jich najdeme hodně.
Dále doporučuji pořady kuchaře jménem Hugh Fearnley-Whittingstall - tento človíček má velmi zajímavé názory - ne vždy proveditelné (sám si vše vypěstuje a vykrmí
Podle mne se šikovná kuchařka právě projeví tak, že umí zkombinovat suroviny, má fantazii - ne tak, že jdu a nakoupím si co potřebuji - toť můj názor.
21. 10. 2010 10:01
vloženo: 21.10.2010 11:43:40
nahlásit smazat
Výbusna, nezlob se, ale Eliz je možná všechno, ale ne domýšlivá, řekla jen svůj názor, zbytečně možná prudce reagovala pak, jenže zas to vyznělo jinak než písla - tvrdím, že písemný projev je fakt něco jinýho nnež ústní, takže bych Eliz ani nikoho až tak neodsuzovala
Ale myslím, že se tu budem bavit o receptu ne?
Líbí se mi právě schopnost využívat zbytky, dělá to řada lidí tady - pokud si vzpomínám - Bibinka, Mirka, a další a já taky a mám zkušenost, že ze zbytků kolikrát vzniknou mňnamky, že příště to už nejsou zbytky ale plánovaná jídla
Já to zkusím, ale bez cukru a ještě jeden nápad mám, ale to zveřejním, až jestli to bude jedlé
Předchozí 1 … 4 5 6