Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské chutě: Princezna Kate pivo nemusí, zato si dopřeje sklenku červeného vína nebo koktejl ze šampaňského
Zdroj: Profimedia

Život britské královské rodiny je plný záhad. Víme, že princezna Kate a princ William si občas po dlouhém dni plném oficiálních vystoupení objednají jídlo s sebou. Ale relaxuje někdy princezna z Walesu s koktejlem nebo sklenkou vína v ruce?

Kate má ráda Merlot

Během pracovní návštěvy zemí Commonwealthu manželé William a Kate pobývali mj. také v Kanadě. Tam se zastavili v Okanagan Valley. Jde o známý vinařský region Britské Kolumbie na jihozápadě země. Královský pár navštívili Mission Hill Winery a ochutnal několik novějších přírůstků vinice i vína tradiční.

Kate tehdy prozradila, že má ráda červené víno a doma s Williamem obvykle pijí Merlot. A nebylo to poprvé, co navštívili vinici nebo si potvrdili, že sklenka dobrého vína patří k jejich životu. Například po narození prince George byli Kate s manželem spatřeni na ochutnávce vín na Novém Zélandu. Tehdy s úsměvem řekla, že po narození syna „...si opravdu užívám, že mohu znovu pít“.

Založila klub pití

Manželka budoucího britského krále dobře ví, kolik vína může vypít. Rozhodně se s Williamem neopíjejí, ale umějí si vychutnat kvalitu.

V době studií na univerzitě St. Andrews Kate založila „Klub společenského pití pro  dívky“. Údajně se cítila naštvaná, že stávající kluby vylučovaly ženy. Ačkoli Kate klub založila a vedla, nikdo si skutečně nepamatuje, že by se jí snad pití vymklo kontrole. 

Crack Baby je jejím favoritem mezi koktejly

Víno není jediným alkoholickým nápojem, který princezna z Walesu preferuje. Čas od času si dopřeje sklenku whisky Jack Daniels. Pokud jde o míchané nápoje a koktejly, má ráda právě ty, ve kterých je whisky. Ovšem nikdy neodolá koktejlu Crack Baby. 

Koktejl Crack Baby tu není dost dlouho na to, aby mohl být označen za klasiku, ale rozhodně patří k oblíbeným nápojům trojnásobné maminky Kate. Zrodil se v baru Boujis v Kensingtonu, oblíbeném místě mladých členů královské rodiny.

A co obsahuje? Základem je Passion Fruit Liqueur, tedy likér z mučenky přelitý šampaňským a ozdobený plátkem citronové nebo pomerančové kůry. Crack Baby se v baru podává v obří injekční stříkačce. Předpokládáme, že elegantní a etikety dbalá Kate si ho vychutnává klasicky ve skleničce.

Pivo opravdu jen výjimečně

I když si Kate čas od času neodepře koktejl nebo sklenku vína, na pivo byste ji nenalákali. Zatímco mladší členové královské rodiny si někdy půllitr dopřejí, Kate ani William nejsou velkými pijáky piva. Možná i proto, že po pivu se tloustne. Bez piva se musela obejít dokonce i jejich svatební hostina.

V průběhu oficiální návštěvy Německa Kate ani neochutnala sklenku piva Heidelberg, která jí byla nabídnuta. A těch pár případů, kdy ji objektiv kamery zachytil ​​při popíjení piva, je na tradiční Den svatého Patrika, kdy v Kate drží ruce obligátní půllitr Guinnesse. Ale jestli ho vypije, se neví...

Náš tip: Protože má Kate ráda červené víno, určitě by si pochutnala i na některém pokrmu s vínem, například na hovězím na víně.

Zdroje informací:

mylondon.news: Kate Middleton's favourite alcoholic drink really isn't what we expected

cheatsheet.com: Does Kate Middleton Drink? Here’s What We Know About Her Habits

makemeacocktail.com: A Short History of the Crack Baby Cocktail

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více