cukrářský biskupský chlebíček
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ hazel, před 6 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 6 hodinami
„Dotaz k článku z Magazínu“ Merylas, před 18 hodinami
Poslední příspěvky
„Vesele Velikonoce, dny plne slunicka a pekne jarni nalady…“ hazel, před 6 hodinami
„Hezky vecer, u nas jeste broccoli polevka a mexicke…“ hazel, před 6 hodinami
„Hezký večer všem. U nás dnes vařil Petr -měli jsme hovězí…“ Nadja, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Nová prodejna Tesco v Odoleně Vodě přivítala první návštěvníky
Co takhle dát si steak z 3D tiskárny? Vegetariánské tištěné „maso“ má obohatit jídelníček už v příštím roce
17. 3. 2018 21:50
17. 3. 2018 17:36
17. 3. 2018 14:24
17. 3. 2018 14:22
17. 3. 2018 09:48
17. 3. 2018 06:45
Nicméně mám z jedné kuchařky od prvorepublikového cukráře recept, můžeš zkusit:
8 vajec, 140 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 140 g moučkového cukru, 140 g jemných piškotových drobečků, 140 g másla, 80 g hladké mouky, 40 g sekané kandované pomerančové kůry, 40 g citronátu, skořice, strouhaná citronová kůra.
Vejce rozdělit. Máslo vyšlehat s polovinou cukru, přidat žloutky, kůru, skořici. V druhé míse vyšlehat bílky se zbytkem cukru. Obě hmoty spojit, opatrně vmíchat vše ostatní.
Nezkoušela jsem, biskupský chlebíček nepatří k našim oblíbeným moučníkům.
16. 3. 2018 21:39