Prostřeno v tomto týdnu okouzlí thajskou kuchyní i klasickou českou svíčkovou. Zkuste ji podle našeho receptu!
2. 5. 2022 Vaření
Hostitelé z Prostřeno tentokrát spojuje středočeský kraj. Dva muži a tři ženy předvedou svá kuchyňská království a diváci si aspoň na dálku pochutnají na exotické thajské kuchyni i na té poctivé domácí. Úkolem týdne bude tentokrát připravit něco na zobání. Zvládnou to všichni tak, aby nikdo nepoznal, že je něco navíc?
Tajemný dezert
Soutěžní klání tentokrát zahájí maminka na rodičovské dovolené Adéla. Do soutěže ji přihlásil partner a ona výzvu přijala. Na seznamovací večeři si připravila vajíčkovou pomazánku, pórkový krém, roštěnou na víně a jako dezert bude podávat tajemné ovocné potěšení. Adéle nevyjde časový plán, a tak bude servírovat sice domácí pečivo, ale bude ještě teplé, a to se ne každému zalíbí.
Mohlo by vás zajímat
Thajské chutě
Fundraiser Tomáš se nyní zdokonaluje v cukrařině a do tohoto svého koníčku by i investoval svou případnou výhru. Chuťové buňky hostů vezme v úterý na výlet do Thajska, jenže ne každý to ocení. Hodování zahájí salátem Som Tam, pokračovat se bude ikonickou polévkou Tom Kha Kai. Hlavní chod tvoří dvě jídla - restované krevety na červeném a timut pepři s pomerančem a zeleninové curry s jasmínovou rýží. S dezertem Exotic verrine si jako milovník pečení pořádně vyhraje. Kdyby už měl vlastní cukrárnu, klidně ho ocení na tři stovky. To musí být luxusní dezert. Podívejte se, jak se dělá.
Avokádo v českém menu?
I ve středu vaří maminka na mateřské dovolené. Petra naposledy pracovala jako kurýrka a ráda by se k tomu vrátila. V Prostřeno už soutěžila v roce 2017 a nyní zkouší štěstí znovu. Sází na předkrm s avokádem a jako hlavní chod podává svíčkovou. Jak tyhle chutě můžou jít dohromady? Základem poctivé svíčkové je v másle a kořenové zelenině naložené dobře zatažené maso. Směs se poté upeče či udusí. Kořenová zelenina se rozmixuje a pokud jí je dost, už se omáčka nemusí zahušťovat jíškou, jen se zjemní smetanou. Každá rodina má svůj recept, který zahrnuje někdy i tajné přísady, které svíčkovou povznesou ještě výše. Zkuste uvařit svíčkovou třeba podle našeho ověřeného video receptu.
Mohlo by vás zajímat
Rambajsmanův reparát
I ve čtvrtek vaří starý známý. Barista Michal vařil v Prostřeno v roce 2016. Je to vtipálek a exhibicionista. Vaří v kostýmu a hosty v něm i přivítá. Jako předkrm připraví Club sendvič à la Mates, následuje kuřecí vývar. U hlavního chodu se pokusí o reparát. Znovu uvaří Rambajsmanovu pochoutku s jasmínovou rýží a fazolkami. Jak se mu povede tentokrát?
Králík v pátek
Realitní makléřka Dana, která uvaří v pátek, nemá ráda tlusté maso a nepozřela by ústřice. Ve svém menu sází na české chutě. Hostům předloží uzené, králíka a cuketovou buchtu.
Čí menu bylo nejchutnější? Kdo zvolil úspěšnou taktiku? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! Jeden soutěžící získá výhru 60 tisíc korun.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Upečte dětem k jejich svátku cupcakes (kapkejky). Jsou jednoduché na přípravu a děti z nich budou mít radost
Nejjednodušším vhodným korpusem je muffin. Upéct muffiny je jednoduché a zvládne to kdejaký začátečník. Udělat krém nebo polevu také nemusí být… Číst více
Vykostit kuře dá trochu práce, ale pak z něj můžeme upéct výbornou roládu s křupavou kůží. Názorné video poradí, jak na to
Kuřecí roláda bývá majstrštykem domácí kuchyně. Maso s výbornou náplní v úhledném balíčku krájíme na kolečka. Z jednoho kuřete tak připravíme 6–8… Číst více
Už jste slyšeli o Babyccinu? To musíte s dětmi vyzkoušet. Poradíme, jak jim tuto dobrotu připravit doma
Usrkávání černého horkého nápoje s hořkou chutí a mlékem, cukrem či jen tak, je ranní rutinou mnoha z nás. Děti jsou naše věrné kopie a dělají vše,… Číst více
Snídaně, svačinky a dezerty, které mohou i ti nejmenší. Představujeme recepty sice sladké, ale bez cukru
Většina receptů má jako základ tři ingredience: banán, mouku, vejce. Není tedy nutné mít plnou spíž, a přesto se dají kouzlit barevné a veselé… Číst více
Jak vytvořit domácí plastelínu pro děti? Suroviny najdete ve vlastní kuchyni
Jak udělat domácí plastelínu v kuchyni? Děti se učí napodobováním a jsou to naše nejvěrnější zrcadla. Pokud rodiče něco stále dělají v kuchyni,… Číst více
Pečeme s Ivou: Roztomilé chobotničky můžete s caparty připravit na Den dětí!
Nevíte, jak o víkendu zabavit děti? Vezměte je do… Číst více
Den dětí: Oslavte jej s nápaditě a stylově. Vyrobte jim želé hady, housenky z ovoce nebo domácí nanuky
Den dětí je příležitostí udělat dětem radost.… Číst více
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar
Polévka složitého názvu kotosoupa avgolemono je… Číst více
Zvířátka z banánů pro nejmenší strávníky: Naše video vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým
Banán je v dětském jídelníčku velmi populární ovoce. Děti s ním začínají již v kojeneckém období a často se jím nahrazuje cukr v moučnících i… Číst více
Co dobrého připravit dětem? Nepečený cheesecake s čerstvým ovocem je to pravé
Nepečený cheesecake mezi dalšími nepečenými dezerty a dobrotami jednoznačně vyniká. Vypadá luxusně a přitom si na jeho přípravu mohou bez obav… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší svíčková podle soutěže Masterchef: Chuti pomůžou hořčice, jalovec i portské víno!
Tom Yum voní exotikou: Připravte si známou thajskou polévku, která vás spolehlivě zahřeje
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 19 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 21 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno 22. 4. 2024 08:03