chlebovy kvasok
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 23 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ tara23, 28. 10. 2025 12:16
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: tak mi zítra řekneš, jsem na tenhle film…“ tara23, před 2 hodinami
„tara23: 😃Áno, uhádla si.“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Julia Oskerova: Juli nechystáš se na Nepelu?“ tara23, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
23. 5. 2008 14:29
22. 5. 2008 22:04
preto sa pytam o ten kvasok. videla som ze pri mukach tuto v mnichove predavaju, nieco ako kvasok....je to v tekutom stave. aj by som to chcela vyskusat, ale netusim aky pomer ku drozdiu mam toho davat....ja pekavam chlieb uz len jeden druh...cmarovy..t.j. podmaslovy a tam uz ten cmar v podstate je kysly a stahuje to mrvenie chleba....takze neviem, ci prave do tohto podmasloveho je ten kvasok vhodny.
No a este toto....ked mam ten kvasok zarobeny a len odoberam a odoberam...to mozem pouzit aj do klasickeho kysnuteho cesta na buchty a knedliky a podobne?
22. 5. 2008 21:04
vybusna: kvásek není droždí, naopak se používá místo droždí. Je to laicky a stručně řečeno vykvašená žitná mouka s vodou po několikadenním (ale někdy i několikaročním) postupném doplňování a odebírání mouky a vody. Dá se pořád udržovat a používat na pečení donekonečna. čím je starší, tím je "výkonnější".
22. 5. 2008 12:09
22. 5. 2008 09:05
22. 5. 2008 08:42