chlebovy kvasok
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 7 hodinami
„Proleženiny - poraďte mi, prosím“ Honzo, před 9 hodinami
„elektrický sporák Gorenje“ Nadja, před 20 hodinami
Poslední příspěvky
„Nadja: Nadi to mám radost, že už je ti líp. Já měla v…“ tara23, před 7 hodinami
„Hezký den, Ella už přišla s vysvědčením před 9. Asi v 10…“ tara23, před 8 hodinami
„Prosim Vás. Několik týdnu jsem intezívně ležel buď na…“ Honzo, před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
23. 5. 2008 15:29
22. 5. 2008 23:04
preto sa pytam o ten kvasok. videla som ze pri mukach tuto v mnichove predavaju, nieco ako kvasok....je to v tekutom stave. aj by som to chcela vyskusat, ale netusim aky pomer ku drozdiu mam toho davat....ja pekavam chlieb uz len jeden druh...cmarovy..t.j. podmaslovy a tam uz ten cmar v podstate je kysly a stahuje to mrvenie chleba....takze neviem, ci prave do tohto podmasloveho je ten kvasok vhodny.
No a este toto....ked mam ten kvasok zarobeny a len odoberam a odoberam...to mozem pouzit aj do klasickeho kysnuteho cesta na buchty a knedliky a podobne?
22. 5. 2008 22:04
vybusna: kvásek není droždí, naopak se používá místo droždí. Je to laicky a stručně řečeno vykvašená žitná mouka s vodou po několikadenním (ale někdy i několikaročním) postupném doplňování a odebírání mouky a vody. Dá se pořád udržovat a používat na pečení donekonečna. čím je starší, tím je "výkonnější".
22. 5. 2008 13:09
22. 5. 2008 10:05
22. 5. 2008 09:42