

Drožďovomrkvová polévka s mrkvovosýrovými nočky
Suroviny
- 1 sáček sušeného droždí
- 4 menší mrkve
- sušené celerové listí nebo čerstvé celerové listí
- kmín
- majoránka
- sůl
- libeček
- 1/2 zeleninového bujónu
- cibule
- 1 kulička nového koření
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji a lžičce másla. Poté nasypeme sušené droždí a krátce promícháme.
Přidáme nastrouhanou mrkev(strouhala jsem na jemném i hrubém struhadle), zasypeme lžící hladké mouky a zalijeme vodou.
Poté přidáme bujón, libeček, kmín, celerové listí, nové koření a vaříme. Jakmile nám začne polévka vařit přidáme nočky, lžičku majoránky a vaříme dalších 15 minut. Podle potřeby dochutíme solí.
Mrvovosýrové nočky: 1 mrkev, 5 dkg tvrdého sýru, krupička, vajíčko.
Mrkev a sýr nastrouháme na jemném struhadle. Poté přidáme vejce a sůl a dosypeme dětskou krupičkou takové množství , aby se nám daly tvořit nočky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drožďovomrkvová polévka s mrkvovosýrovými nočky
-
Petahaje83
děkuji za pochvalu a hezkou fotku
-
Moc dobrá polévka , přidala jsem ještě hrubou krupici
Jinak
-
misza
z čerstvého droždí polévku vařím
ze sušeného to však také zkusím
, drožďová polévka bývá nejen
dobrá, ale i zdravá
6.bodka je Tvá
-
Holky díky
To sušené droždí používám do polévek raději než čerstvé. Nemá takovou silnou aromatickou vůni. Je jemnější
Dělávám tuto polévku i naopak. Mrkvovou s drožďovými knedlíčky, ale tato měla větší úspěch. Proto jsem ji tady dala
-
+4
-
Opět nechápu ty přidané podobné recepty, tedy pokud je nepřidala autorka ...to bychom mohli každou polévku s jakoukoli zeleninou přidat ne?
Jinak -
Jednou jsem někde na Moravě jedla polévku s drožďovými knedlíčky a vůbec jsem nepoznala, že jsou drožďové. byly výborné, takže plus