Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyba v článku z Magazínu

pavlina.simr: děkuji, i za pokračování na SZ.
Kontaktní formulář jsem před nějakou dobou využila, ale bez jakékoliv odezvy.

Nadja: Dobrý den, sekce spolu samozřejmě souvisí, tvoříme jeden tým, ale každý má na starosti jiné činnosti. My máme na starosti receptovou část, někdo jiný zase Magazín a Tipy a triky. Web je velmi obsáhlý. Připomínky můžete psát přes kontaktní formulář, odkaz Vám zaslala Veronika, ale posílám tedy ještě jednou: www.toprecepty.cz/kontakt.php
Děkuji za pochopení

veronika_straka: děkuji za odpověď.
** Video o květáku - potom musí být chyba v originále - uvedeno tam je tbsp = polévková lžíce.
** Na horní liště nabídky sice jsou uvedeny "Recepty, Magazín, Tipy a triky, Slovník, Diskuze, Kalendář, Shop", ale domnívala jsem se, že to je jen rozčlenění pro snadnější vyhledávání. Vůbec mě nenapadlo, ani jsem se nikde nedočetla, že by to mohlo být dělení do nějakých sekcí, které spolu zřejmě nesouvisí, jen se vyskytují pod stejnou firmou TOPRECEPTY.cz.
A když si rozkliknu jakoukoliv "sekci" z nabídky na liště, tak tam nikde nevidím, že se jedná o samostatnou sekci, a kdo za ní stojí, (různí moderátoři, redaktoři, editoři). Ani když si rozkliknu ikonku kuchařské čepice, žádné podobné informace tam nejsou.
*******************************
Možná by stálo za úvahu tyto a podobné informace o celém webu uvést souhrnně na jednom místě, tak jako to mívají různé firmy uvedeno v záhlaví na hlavní liště "O nás".

Nadja: ještě bych se vrátila k videu o květáku - lžičky v českém překladu jsou správně, jelikož i ve videu jsou použity na odměření lžičky. 
Ano, jsme rozděleni na 3 základní sekce - Recepty, Magazín a Tipy a triky - ostatně, jako to je na horní liště nabídky a u všech sekcí vidíte, kdo za nimi stojí, že to jsou různí moderátoři, redaktoři, editoři.
Pokud budete mít pocit, že je potřeba chybu nahlásit a informovat o tom autorku článku, jistě jí email poslat můžete.

veronika_straka: děkuji, funguje - stránka se mi otevřela.
Ale asi nebude mít smysl dávat tam jakékoliv zprávy - jednou jsem to již využila, ale bez jakékoliv odezvy. Takže zbytečná ztráta času a energie.
Nebo se má používat přímo e-mail autora článku? :-?

Jinak se Vám omlouvám, že svými připomínkami jsem Vám přidělávala práci, která Vám nepříslušela, ale vůbec jsem netušila, že se TOPKY dělí na nějaké sekce.

Nadja: splynulo to tam s dalším slovem. 
https://www.toprecepty.cz/kontakt.php

Pokud by opět nefungoval odkaz, najdete kontakty úplně dole na konci stránky (Partneři, Ostatní odkazy, apod.)

veronika_straka: děkuji za odkaz, ale bohužel nefunguje: "Stránka bohužel není dostupná (chyba 404)"

Nadja: jste velice všímavá, to se musí nechat, nicméně náplní naší práce není předávat chyby článků z jiné sekce, proto připojuji odkaz na kontakty webu TR, https://www.toprecepty.cz/kontakt.php, kde se můžete obrátit na sekci Magazín, kam můžete Vaše připomínky směřovat. Děkuji za pochopení.

Chyba hned v nadpisu, ale i v článku "Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci ......"

Těžko by se pekly NA peci - tam spávaly obvykle děti, ale i dospělí.
Péct se mohly tak jedině v peci, po upečení chleba, jindy by asi hospodyně pec neroztápěla.
S největší pravděpodobností se tudíž mohly péct jedině na plotně, dnes na pánvi nebo v troubě.
************************************************************
Dále se v článku chybně uvádí: Brambory byly, od té doby, co se dostaly do českých zemí, hlavní obživou prostých lidí na venkově, …..
Ale na stránce o historii brambor www.brambor.info/historie/ je uvedeno: „K nám se brambory dostaly na začátku 17. století. V roce 1632 se objevují jako pochoutka na stole jihočeského velmože Viléma Slavaty. Ve větším měřítku se rozšířilo pěstování brambor teprve v hladových letech 1771 až 1772 za Marie Terezie, která jich nechala do Čech přivézt značné množství z Pruska.“

veronika_straka: zdravím a děkuji

Nadja: Díky, předáno příslušné redakci.

Chyby v článku ze 7.1.2025 - Magazín - Vaření - Netradiční smažený květák ……


1) V surovinách je mj. 50 g kukuřičného škrobu, který se z popisu vytratil.

2) Proč se překlad použitý v receptu článku oproti originálu liší v množství surovin?
Originál: ************************ Recept v článku:
1 tbsp baking powder ********** 1 lžičku prášku do pečiva 
1 tbsp curry powder ************ 1 lžičku kari
1 tbsp chili flakes *************** 1 lžičku chilli
1/2 tbsp black pepper ********** 1/2 lžičky černého pepře
1/2 tbsp salt ******************** 1/2 lžičky soli
tbsp = tablespoon = polévková lžíce

Nadja: Děkujeme za Vaši všímavost, předám příslušné redakci.

CHYBA v článku Božské chlebové krutonky ……..

V prvním odstavci: …. Petra z MasterChef Česko 2024 vymyslela …..
Správně má být MasterChef Česko 2023

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek