Chyba v článku z Magazínu
Děkuji za pochopení
** Video o květáku - potom musí být chyba v originále - uvedeno tam je tbsp = polévková lžíce.
** Na horní liště nabídky sice jsou uvedeny "Recepty, Magazín, Tipy a triky, Slovník, Diskuze, Kalendář, Shop", ale domnívala jsem se, že to je jen rozčlenění pro snadnější vyhledávání. Vůbec mě nenapadlo, ani jsem se nikde nedočetla, že by to mohlo být dělení do nějakých sekcí, které spolu zřejmě nesouvisí, jen se vyskytují pod stejnou firmou TOPRECEPTY.cz.
A když si rozkliknu jakoukoliv "sekci" z nabídky na liště, tak tam nikde nevidím, že se jedná o samostatnou sekci, a kdo za ní stojí, (různí moderátoři, redaktoři, editoři). Ani když si rozkliknu ikonku kuchařské čepice, žádné podobné informace tam nejsou.
*******************************
Možná by stálo za úvahu tyto a podobné informace o celém webu uvést souhrnně na jednom místě, tak jako to mívají různé firmy uvedeno v záhlaví na hlavní liště "O nás".
Ano, jsme rozděleni na 3 základní sekce - Recepty, Magazín a Tipy a triky - ostatně, jako to je na horní liště nabídky a u všech sekcí vidíte, kdo za nimi stojí, že to jsou různí moderátoři, redaktoři, editoři.
Pokud budete mít pocit, že je potřeba chybu nahlásit a informovat o tom autorku článku, jistě jí email poslat můžete.
Ale asi nebude mít smysl dávat tam jakékoliv zprávy - jednou jsem to již využila, ale bez jakékoliv odezvy. Takže zbytečná ztráta času a energie.
Nebo se má používat přímo e-mail autora článku?
Jinak se Vám omlouvám, že svými připomínkami jsem Vám přidělávala práci, která Vám nepříslušela, ale vůbec jsem netušila, že se TOPKY dělí na nějaké sekce.
https://www.toprecepty.cz/kontakt.php
Pokud by opět nefungoval odkaz, najdete kontakty úplně dole na konci stránky (Partneři, Ostatní odkazy, apod.)
Těžko by se pekly NA peci - tam spávaly obvykle děti, ale i dospělí.
Péct se mohly tak jedině v peci, po upečení chleba, jindy by asi hospodyně pec neroztápěla.
S největší pravděpodobností se tudíž mohly péct jedině na plotně, dnes na pánvi nebo v troubě.
************************************************************
Dále se v článku chybně uvádí: Brambory byly, od té doby, co se dostaly do českých zemí, hlavní obživou prostých lidí na venkově, …..
Ale na stránce o historii brambor www.brambor.info/historie/ je uvedeno: „K nám se brambory dostaly na začátku 17. století. V roce 1632 se objevují jako pochoutka na stole jihočeského velmože Viléma Slavaty. Ve větším měřítku se rozšířilo pěstování brambor teprve v hladových letech 1771 až 1772 za Marie Terezie, která jich nechala do Čech přivézt značné množství z Pruska.“
1) V surovinách je mj. 50 g kukuřičného škrobu, který se z popisu vytratil.
2) Proč se překlad použitý v receptu článku oproti originálu liší v množství surovin?
Originál: ************************ Recept v článku:
1 tbsp baking powder ********** 1 lžičku prášku do pečiva
1 tbsp curry powder ************ 1 lžičku kari
1 tbsp chili flakes *************** 1 lžičku chilli
1/2 tbsp black pepper ********** 1/2 lžičky černého pepře
1/2 tbsp salt ******************** 1/2 lžičky soli
tbsp = tablespoon = polévková lžíce
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 1 hodinou
„Brusinky“ Kytana, 14. 1. 2025 14:59
„Přání a gratulace“ Hella, 11. 1. 2025 10:59
Poslední příspěvky
„hazel: Králíka už jsme neměli hodně dlouho. Většinou jsme…“ Nadja, před 1 hodinou
„hazel: dej vědět, jak vám chutnalo, pokud zrealizuješ.“ Nadja, před 1 hodinou
„Hezky vecer, u nas dnes testoviny linguine s kurecim masem …“ hazel, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak udělat skvělý meruňkový koláč i bez kynutí? Stačí znát dobrý recept!
Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule
Šťavnaté švestky vyčistí střeva, zklidní nervy a dokonce pomůžou i s hubnutím!
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko