Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Simona Skolakova: Simčo, promin, chybka se vloudila, omlouvám se

tara23: hledám americké brambory a ony to mají být asi americké okurky,jistě překlep.Já letos nedělala a lituji toho.

Hezký den, dnes jsem vařila květákové placičky s vařeným bramborem, tatarkou a Americké brambory😋:-K

Hezký den:-K dnes květáková polévka a pečené kuří paličky s bramborem a ledový salát😋

tara23: Věrko přesně tak,také jsem to nahřívala ve vodě a pak vyndala a pekla,ale máš pravdu má to trošku jinou chuť než jsme zvyklí.😉ale chutnalo nám.

Já jsem v marketech nikdy sous-vide nekoupila. Až tady mě Simča nalákala z Rohlíku na kachní stehna. Byla dobrá suchá rozhodně nebyla, podle návodu jsem pekla vybalené. Stehna byla dobrá, ale měla jinou chut než na kterou jsem zvyklá.
Ted přes Rohlík nabízí jak kachní tak husí stehna firma Bidfood .
U husích píší tohle :
Sáček s husími stehny vložte předem vyhřáté trouby na 210 °C, pečte po dobu cca 20–30 minut do získání zlatavého povrchu.
To se mi zdá, že se chybička vloudila, jak se v sáčku může péct do zlatava to nechápu.
Ta samá firma nabízí i půlku husy sous-vide a píše se u ní tohle
Před vybalením nahřejte v horké vodě. Po vybalení pečte v předehřáté troubě při 210 °C po dobu cca 25 minut, do zezlátnutí kůže.
To už je lepší, nahřívá se to v horké vodě, aby se všechna štáva dala lehce vylít.
Ted mají novinku od " Těhotného Kuchaře" sous-vide koleno a žebra. Hlavně to koleno by mě lákalo. protože když ho dělám je to na dlouho a tohle by byla rychlovka.
Koleno stačí dopéct a servírovat. Pro usnadnėní manipulace doporučujeme nevybalené koleno ponořit na cca 5 minut do horké vody, dojde k povolení výpeku. Následně vepřové koleno vyjměte ze všech obalů a dejte ve vhodné nádobě dopéct do trouby předehřáté na 220 °C po dobu cca 20 minut do zlatavé barvy. K úpravě masa lze použít i gril. Tip: Do výpeku z balení přimichejte Ižíci protlaku, Ižíci medu, trochu piva, případně koření podle chuti. Takto připravenou marinádou potírejte koleno během pečení.

Dobré ráno, dnes máme vajcovú polievku - v podstate rascová polievka s vajcovou hmlou, bravčové pliecko v špenátovo smotanovej omáčke a zemiakové knedlíky, zemiaky som uvarila večer, tak dnes to bude jednoduché.

Veronika.Hrozna: Verunko, to se peče i s tím pytlíkem 20 minut. Pak to rozřízneš a máš plno výborné šťávičky a maso se úplně rozpadá, je to i dobře okořeněné. Pravda, ta kůžička není zlatá, dopéct jsem nezkoušela, nám to chutná i takto. Péct nepřikryté.

Veronika.Hrozna: tak to, Verunko, vůbec nevím. Žádná vychytávka, normálně jsem je pekla nasucho v pánvi.

Veronika.Hrozna: Veru také už jsme měli co Marci,je to dobrá vychytávka dává se to aj s tou šťávou a necháš to dle návodu,je to už předpečené a šťavnaté moc dobré.Ale nesmíš to nechat déle než je na návodu ,to udělal zeť a byly vysušené,takže to chce hlídat.

MarcelaPa: Já pekla husí prsíčka, pomalu a přesto se mi vysušily. Ta husa neměla pod kůžičkou žádný tuk. Sníst se to dalo, ale já si nepochutnala. Již jsem spekulovala že koupím sous vide, ale také se bojím, že to bude suché, peče se to docela dlouho. Uvrhneš to do pekáče i s tou šťávou, co je v pytlíku, nebo??? Třeba to podlít? Polévat při dopékání? Nic v tom návodu není napsané. Dopékat bez pokličky? 🤔

MarcelaPa: Zajímavé, proč jsou ty okraje lokší tak zvlněné, to je nějaká vychytávka?

magdalenka: I ty, Brute! Ovšem faktem zůstává, že na druhý den nezbylo vůbec nic.

Dobry vecer,
u nas prava ceska bramborova polevka s houbami, kvetak jako mozecek a spenatove pusinky.
U nas se snih zatim drzi, a hlasi znovu snezeni, ale je tepleji, tak to bude asi takovy ten mokry snih.
Dobrou chut vsem k veceri.😊

Jajajajaapaja: Jaruš já bych řekla, že jen o něco mín straším 😁. Ještě jsem se objednala těsně před vánocema, aby se Jéžíšek nelekl a nezdrhnul 😀.
Ono už to lepší nebude

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli