Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: Verčo, byly, fakt, výborné! A já bych si zase dala tvoje rohlíčky, máš je nádherné.
Sous vide jsem nikdy nezamrazovala, tak nevím.

tara23: aj ja sa tu často inšpirujem...napr. ešte neviem, čo budeme jesť zajtra... včera som kúpila kuracie štvrte aj bravčové stehno, tak čo z toho...

Hezký den, u nás dnes Frankfurtská polévka a langoše 😁 😋.
Magdalenko díky za inspiraci😀.

Hezkou sobotu přeji. Nakládáme zelí na zimu, už se těšíme.😋 Dnes peču martinské rohlíčky s makovou náplní. 🙂 Jinak fazolová polévka a zapečené brambory s uzeným masem.

Na dnes si mrňaví stravníci objednali paradajkovú polievku a parené buchty. Do nútra dávam aróniový lekvár, na tanieri polejem roztopeným maslom a podľa želania mak s cukrom alebo kakaový posyp. Polievka je hotová a cesto už kysne.

Jajajajaapaja: Jaruš ještě jsou skvělé francouzké kachny. Kachní farmy ve Franvii jsou vyhlášené.
Ale sous-vide dělají České firmy, takže kachny jsou asi České😀

Hezký den:-K dnes pórková polévka a pečené krůtí horní stehno,špenát a bram.knedlík😋

Veronika.Hrozna: mě se osvědčila kachna maďarká, ta je dobrá vždycky, a pak samozřejmě česká, jinou nekupujeme

tara23: Dobře, že píšeš, na kachnu dávám jen kmín, hodně kmínu, přidám ho tam a posypu kachnu při dopékání. Měla jsem v plánu koupit právě kachnu a udělat lokše, snad se mi to dochutí.😋

Veronika.Hrozna: asi podle toho co koupíš, já měla jen kachnu, guláš a dneska koleno, guláš i koleno nemělo chybu, kachna byla dobrá, i když chutově jiná, než bych si představovala

tara23: Asi máš pravdu, jen jsem se ptala! Koupím vyzkouším, uvidím,😋 jestli nám bude chutnat.

hazel: Svrchu jsou křupavé a vevnitř nádherně měkké. Našla jsem dva recepty a trošku je skombinovala z každého něco, právě jsem ho psala do sešitku na recepty. Pěkně těsto nechám v lednici do druhého dne kynout. Ty co jsem pekla den předem, nebyly zdaleka takové. A také tak dlouho nekynuly, potřebuje to čas a více zastříknout troubu a rohlíky vodou před pečením, a ještě 5 minut po vložení do trouby, to orosit vodou!

Veronika.Hrozna: Verčo, sous-vide má většinou dlouhou trvanlivost. teda to koleno jen 4 dny, ale ostatní dlouhou od 20 -45 dnů.
Asi je to zbytečné zamražovat

Veronika.Hrozna: Nadhera!!!!!

MarcelaPa: Na ně bych se ani nenechala pozvat, vrhla bych se na ně se lžící a nedostala bys mě z kuchyně pod žádnou pohrůžkou! Až by to bylo prázdné, až pak!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek