Vepřové plátky v hořčici
V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě najde místo v rodinném jídelníčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky v hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j07
Moje poznámka
Vepřové plátky v hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j07
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 20 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 20 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 10 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 10 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 10 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 12 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 12 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky na hořčici,
veprove platky,
vepřové plátky v hořčici,
vepřové plátky s hořčicí,
vepřový plátek na hořčici,
vepřové plátky na hořčici recept,
vepřové plátky recept,
vepřové plátky recepty,
veprove na hořčici,
vepřový plátek v hořčičné omáčce,
recept na vepřové plátky,
vepřové plátky na hořtici,
vepřové plátky v hořčicové omáčce,
plátky na horcici,
vepřový plátek s hořčicí,
vepřový plátek,
veprove platky v horcicne omacce,
veprove platky v troube,
recept vepřové plátky,
platky v hořčici
Suroviny:
plátek vepřový,
hořčice plnotučná,
sůl,
cibule,
olej
Komentáře (10)
Jen doporučuji.
Snadné a velmi chutné!
Ja osobne mäso opláchnem, rozhodne nenamáčam vo vode. Ak mám mäsa viac ako na aktuálne použitie, tak ho vcelku opláchem, nechám presušiť voľne na doske a potom naporcujem a mrazím.
Mäso oplachujem nie kvôli salmonele, ale kvôli osobnej skúsenosti z mäsopriemyslu, kde som ako študentka brigádovala. Aj pri najväčšej snahe a opatrnosti sa stalo, že chlapom mäso spadlo na zem. Chodili sme síce v bielych gumených čižmách, ale aj tak. Nemám skúsenosť z terajšej práce v mäsopriemysle, ale určite sa mechanické znečistenie vylúčiť nedá.
Mimochodom, manžel dostal salmonelózu z čierneho korenia, ktorým si okorenil jedlo v závodnej jedálni. To zistila hygiena. Takže...salmonela bežnú tepelnú prípravu neprežije, ruky po krájaní mäsa si predpokladám neolizuje nikto a baktérie sú všade vo veľkom množstve. S ničím to netreba preháňať.
Janja:
Mýt či nemýt... Toť otázka
www.vitalia.cz/clanky/myt-nebo-nemyt-maso-to-je-otazka/
Jenom poznámka: Maminka mě učila, že omývat se může jenom bílé maso, červené se pouze otírá (třeba papírovou utěrkou).