Vepřové plátky v hořčici
V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě najde místo v rodinném jídelníčku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je individuální - záleží jak na typu trouby, tak na tloušťce plátků.
Masa cca 400-600 g. Podáváme s bramborovou přílohou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2022 11:28
Ja osobne mäso opláchnem, rozhodne nenamáčam vo vode. Ak mám mäsa viac ako na aktuálne použitie, tak ho vcelku opláchem, nechám presušiť voľne na doske a potom naporcujem a mrazím.
Mäso oplachujem nie kvôli salmonele, ale kvôli osobnej skúsenosti z mäsopriemyslu, kde som ako študentka brigádovala. Aj pri najväčšej snahe a opatrnosti sa stalo, že chlapom mäso spadlo na zem. Chodili sme síce v bielych gumených čižmách, ale aj tak. Nemám skúsenosť z terajšej práce v mäsopriemysle, ale určite sa mechanické znečistenie vylúčiť nedá.
Mimochodom, manžel dostal salmonelózu z čierneho korenia, ktorým si okorenil jedlo v závodnej jedálni. To zistila hygiena. Takže...salmonela bežnú tepelnú prípravu neprežije, ruky po krájaní mäsa si predpokladám neolizuje nikto a baktérie sú všade vo veľkom množstve. S ničím to netreba preháňať.
16. 3. 2022 00:47
15. 3. 2022 23:09
Jenom poznámka: Maminka mě učila, že omývat se může jenom bílé maso, červené se pouze otírá (třeba papírovou utěrkou).
29. 4. 2020 15:04
29. 4. 2020 15:03
29. 4. 2020 15:01
29. 4. 2020 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 6 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 12 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 12 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: vepřové plátky na hořčici veprove platky vepřové plátky v hořčici vepřové plátky s hořčicí vepřový plátek na hořčici vepřové plátky na hořčici recept vepřové plátky recept vepřové plátky recepty veprove na hořčici vepřový plátek v hořčičné omáčce recept na vepřové plátky vepřové plátky na hořtici vepřové plátky v hořčicové omáčce plátky na horcici vepřový plátek s hořčicí vepřový plátek veprove platky v horcicne omacce veprove platky v troube recept vepřové plátky platky v hořčici
Suroviny: plátek vepřový, hořčice plnotučná, sůl, cibule, olej
Vepřové plátky v hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j07
7 názorů