Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v hořčici

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě najde místo v rodinném jídelníčku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku vlijeme trošku oleje nebo ho vymažeme sádlem. Krok 2: Osolené plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, natřenou stranou je položíme do pekáčku a potřeme je hořčicí i na druhé straně. Krok 3: Pokapeme olejem nebo rozpuštěným sádlem. Necháme odležet v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin. Krok 4: Druhý den oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a posypeme plátky masa. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 200 °C a pekáček i s víkem dáme péct. Krok 6: Kontrolujeme cca každých 20-30 minut, v případě potřeby trochu podlijeme vodou - plátky by neměly být potopené, ale jen, aby se nepřipalovaly.

TIP: Rady a tipy - jak dlouho se vaří vepřové maso

Zveřejněno 8. 2. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Doba pečení je individuální - záleží jak na typu trouby, tak na tloušťce plátků.

Masa cca 400-600 g. Podáváme s bramborovou přílohou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j07

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j07

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělávám podobné jídlo s medovou hořčicí… :-8 Nyní jsem zkusila toto a je to také výborné. <3 :yes:
Jen doporučuji. :-)
Snadné a velmi chutné! :-8 <3

casino: Prečítala som si článok, na ktorý ste dali link.;-) Prínosný.
Ja osobne mäso opláchnem, rozhodne nenamáčam vo vode. Ak mám mäsa viac ako na aktuálne použitie, tak ho vcelku opláchem, nechám presušiť voľne na doske a potom naporcujem a mrazím.
Mäso oplachujem nie kvôli salmonele, ale kvôli osobnej skúsenosti z mäsopriemyslu, kde som ako študentka brigádovala. Aj pri najväčšej snahe a opatrnosti sa stalo, že chlapom mäso spadlo na zem. Chodili sme síce v bielych gumených čižmách, ale aj tak. Nemám skúsenosť z terajšej práce v mäsopriemysle, ale určite sa mechanické znečistenie vylúčiť nedá.
Mimochodom, manžel dostal salmonelózu z čierneho korenia, ktorým si okorenil jedlo v závodnej jedálni. To zistila hygiena. Takže...salmonela bežnú tepelnú prípravu neprežije, ruky po krájaní mäsa si predpokladám neolizuje nikto a baktérie sú všade vo veľkom množstve. S ničím to netreba preháňať.;-)

:-K
Janja:
Mýt či nemýt... Toť otázka ;-)
www.vitalia.cz/clanky/myt-nebo-nemyt-maso-to-je-otazka/

Chutné jídlo, měla jsem krkovičku a sádlo (domácí). Jen pro příště použiju koření, které by pokrm zvýraznilo. Hořčici používám ráda, zrovna tak cibuli. Zřejmě by nestačil jenom pepř:-O
Jenom poznámka: Maminka mě učila, že omývat se může jenom bílé maso, červené se pouze otírá (třeba papírovou utěrkou).

Kepsar: Nic se nestalo, jsem moc rada, ze chutnalo :-K

Omlouvám se Johanko..přišla jsem na to až teď ..

Kepsar: Bibi?? ;-)

Bibi,opět úžasný recept...rodině chutnalo..akorát mám problém s termínem "pokapat olejem"..Já to prostě trochu potřela..zdraví Šárka

Tématické fráze:
vepřové plátky na hořčici, veprove platky, vepřové plátky v hořčici, vepřové plátky s hořčicí, vepřový plátek na hořčici, vepřové plátky na hořčici recept, vepřové plátky recept, vepřové plátky recepty, veprove na hořčici, vepřový plátek v hořčičné omáčce, recept na vepřové plátky, vepřové plátky na hořtici, vepřové plátky v hořčicové omáčce, plátky na horcici, vepřový plátek s hořčicí, vepřový plátek, veprove platky v horcicne omacce, veprove platky v troube, recept vepřové plátky, platky v hořčici

Suroviny:
plátek vepřový, hořčice plnotučná, sůl, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu