Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Papričko, to já jsem snad zvědavá spolu s tebou :-D:-D, pak dej vědět, co jste z brokolice měli dobrého ;-). Já tam mám ještě jednu poctivou porci pečenýho guláše, tak o manžela bude postaráno, ale co dětem, ještě nevím, jdu se po něčem poohlédnout.

Tak u nás dnes vaří babička (asi šla do sebe) - musela jsem koupit brokolici, tak jsem zvědavá co z toho bude.:-?;-)

Laďka, čo to ? Čo si dnes pojedala ?:-D;-);-)

Já stávkuju, nevařila jsem ;-):-D

U nás dnes čočka nakyselo, párek, vajíčko, okurky, polévka Římská od včerejška:-)

Nazdárek holky!!:-) Já dnes dělám špízy dvou barev pak vložím foto i recept, pokud to bude tedy k vyfocení:-/

Já mám na koblihy takovouhle pomůcku,dělá se s tím hezky :-D:-D

Já si myslela že je to nšco jako masopust,děkuji všem za vysvětlení a přiznám se že vůbec nevím kdy jsou letos velikonoce,tak jsem to s nimi nespojovala.;-(:-D:-D:-D

Jirinka, a šišky = koblihy , recept som vložila pred chvíľou.:-D

Jirinka, fašiangy je obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred škaredou – Popolcovou stredou. Potom nasleduje 40 dňový pôst (zavedený až koncom 4 st. kresťanskou cirkvou) až do Veľkého piatku. Je to prechodné obdobie medzi zimou a jarou. Veľká noc = Velikonoce, teda dva dni sviatkov - veľkonočná nedeľa + veľkonočný pondelok. Veľká noc teda nie je žiadny karneval, sú to sviatky. ;-)

Jen doplním - Velikonoce jsou nejbližší víkend po úplňku po prvním jarním dni.

Maris :yes::yes::-D:-D - já jen vyložila slovo, které pochází ze staroslověnštiny ;-):-D

No, já si myslím, že fašiangy je masopust;-)

Sice si dovolím odpovědět za Terezku, ta to ještě i upřesní. Fašiangy tvoří podle dávné představy o dělení roku na léto a podzim přechod mezi těmito obdobími. Trvá až do Popeleční středy, dělka fašiangů je závislá na tom, kdy začíná 40 denní půst před velikonocemi, Termín Velká noc - může být v období 22.3 - 25.4.Jinak v užším smysle je to týden karnevalu, radosti atd.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 14 minutami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více