Kávové děrované řezy
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová příchuť a smetanový krém na povrchu. Prostě božská kombinace chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 852 kJ / 5 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,93 g |
Tuky | 336,86 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,88 g |
Sodík | 882 mg |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 524,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si uvaříme silnou kávu a dáme ji vychladit. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přiléváme olej, ještě našleháme a nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle. Ta musí být po vytažení zcela suchá.
Krok 4: Všechny suroviny na polevu řádně promícháme.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit. Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy. Krok 6: Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit. Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy. Krok 6: Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 23. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové děrované řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJAB
Moje poznámka
Kávové děrované řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJAB
Nejnovější recepty
Kuřecí prso na kari, fazole, volské oko a zeleninový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový chlebíček vhodný pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno před 21 hodinami
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 5. 2. 2025 15:38
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno 5. 2. 2025 15:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa plněná čedarem
Neregistrovaný před 30 sekundami
Svatebni cukrovi
Neregistrovaný před 2 minutami
Sýrová omáčka-základní recept
Neregistrovaný před 2 minutami
Domácí zapékané müsli
Neregistrovaný před 4 minutami
Rychlá pórková polévka
Neregistrovaný před 9 minutami
Obrácený jablkový koláč s krémem
Neregistrovaný před 13 minutami
Jednoduché bramborové pusinky
Neregistrovaný před 22 minutami
Špízy z vepřového masa
Neregistrovaný před 25 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Neregistrovaný před 31 minutami
Voňavá krkovice
Neregistrovaný před 33 minutami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
kávové řezy,
řezy recepty od cukráře,
top recepty kávové řezy,
kávové řezy na plech,
výborné kávové řezy,
vyborne chutne rezy,
dírkované řezy,
kávové řezy se zakysanou smetanou,
děrovaný moučník,
chutné řezy,
recept na dírkovaný řez,
děrovaná buchta s kávou,
kávový řez,
recepty na kávové řezy,
řezy jako od cukráře,
kávové řezy se šlehačkou,
rezy kavove,
nejnovější recepty řezy,
kávové řezy se zakysanou
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
káva černá,
cukr moučkový,
rum,
kakao,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (37)