Českošpanělský ptáček

AndelaC Kuchařka: AndelaC

Doba přípravy: cca 70 minut 4 - 8 porcí Mleté maso 4 názory

Suroviny

750 g mletého masa
strouhanka
staročeské koření (nebo na mletá masa)
2 - 3 vejce
100 g gothaje (vcelku)
150 g špeku
1 - 2 okurky
1 cibule (větší)
mouka (na záklechtku)
voda (na záklechtku)
1 dcl smetany na vaření (nemusí být)
sůl
pepř
hořčice
tuk (olej nebo sádlo)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbanátky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka.

  2. Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které namažu hořčici a nakladu připravené ingredience.

  3. Zabalím, umačkám, vložím do pekáčku, podliji a dám péci na cca 35 minut při teplotě 170°C.

  4. Na tuku osmažím cibuli dorůžova, když zbude špíček, klidně jej přidám, přiliji výpek z pečeného masa, přidám záklechtku a provařím. Dle chuti zjemním smetanou. Podávám obvykle s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 196 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Českošpanělský ptáček

Tématické fráze: ptacky na divoko rozpustene ptáčky záklechtka ptacci na divoko plneni ptáček plnění ptáčci domácí ptáčky ptáček na divoko španělský ptáček na divoko rozpuštěný ptáček rozpuštěné ptáci rozbalené ptáčky spanelsky ptacek lada hruska španělské ptáčky z mletého masa jak plnit ptáčky rozpušteny ptáček recept záklechtka recepty španělský ptáček z mletého masa čím plnit ptáčky rozpuštěný ptáčci

Zapomněl/a jsem heslo