Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přesunutá diskuze k receptu Žampionové placičky s nivou

bofinka: Požadované a cenzurované konstruktivní diskuze udělaly ze srdečných, vyhledávaných a nebojím se napsat i milovaných topek neosobní web. Diskuze se hlídají, mažou, přemisťují...ovšem tuny stejných a neustále se opakujících receptů se sem valí a skoro se vítají ohňostrojem a mávátky. Chápu, že boom vaření nemohl trvat věčně. Ale kouzlo topek se mělo udržet. Stačí se podívat na komentáře k rcp, nebo diskuzi samotnou...to prostě neznám. Bylo tu veselo, bylo tu živo, bylo tu milo. Byla tu taková pohoda babiččiny kuchyně, teplo, srdečno, veselo a živo. Bylo to takové, že sem lidi chodili rádi, často. Kde všichni jsou? Proč se vytratili? Zbylo tu pár skalních a pár schovaných v anonymitě, kteří se ukájejí zmíněnými čertovskými palci. Já sem nahlédnu občas, kouknu na nove rcp,občas něco přidám , nahlédnu do diskuzí. Ale už to není ono..prostě ta přílišná cenzura tomu uškodila. Bohužel.

hosta: Ano, někteří jsou jako malé děti a někteří i horší než ty děti.

magdalenka: Píšeš o starých časech. Mně se tedy po křečovité (a mnohdy nevhodné) veselosti, planém tlachání o ničem, producírování a po pavlačových scénách určitě nestýská ;-). Možná to vnímám jinak, ale zdá se mi, že je tu klidněji a vlídno :yes:.

zizala: asi tak - pokud jde o argumenty a názory. Občas se holt projeví i osobní animozity, vyvolané různými minulými rozpory a pak se negativně palcují i banální nevinné komentáře. A naopak - za pozitivní reakci se na oplátku kladné palce vracejí. Tak to mezi lidmi je a bude, ta anonymita k tomu svádí. Mezi to se nepochybně zamotá i nějaký škodolibník, který se nudí a má radost, že se něco děje a někomu zkazí pár minut. Vypovídací hodnotu nemají tyto palce veškerou žádnou, asi je nemá cenu řešit, zkoumat, rozporovat ani z nich být rozčarován.

Eja57: Ale ano, občas je nutné si vyříkat argumenty a názory. Dokud nikdo na nikoho neplive špínu, je to v pořádku.

zizala: myslím, že je možná dobře, že se diskuse rozjela....

:-) Koukám, jaká se tu rozjela diskuze. To, že dostávám dost :no:, když si dovolím nepochvalnou zmínku o receptu, už jsem si dávno zvykla:-). Někteří kritiku snášejí velmi špatně nejen u sebe a jediným argumentem na obranu paskvilu bývá ten paleček. Palce ke komentářům už moc nedávám, nemám tolik času ani nálady, abych četla a sledovala všechno. Ale pokud už čtu a souhlasím - nebo naopak velmi nesouhlasím - s názorem, ten palec dám, protože od toho jsou. A někdo zase počítá a sleduje palečky. Je to jeho volba, jak trávit svůj čas.

Sama se snažím přidávat recepty neotřelé nebo správně popsaný klasický recept (netvrdím, že se mi to vždy povede). Zvláště, když zjistím, že tu ten recept ještě není, mám až dětinskou radost, že jsem první. V tom vidím jediný rozumný přínos podobných webů - přidat něco, co zde ještě není. Šedesáté sedmé variace téhož mě nudí, ale dokud je "politika" majitelů, jaká je, nic se s tím nedá dělat. Věci, které nemůžu změnit, neřeším.

Frantiska: :-K

magdalenka: modlim se, at se vrati chut a inspirace :)

cathleen: Mňa to napadlo. "Palečkár" sa proste baví. A evidentne sa tu veľmi dobre orientuje, nie je to len "kolemjdoucí".

cathleen: Můžeš mít pravdu. Nevím. Je pravda, že jsem momentálně asi přecitlivělá na všechno. Kudy chodím, brečím. 4.3. mi umřel manžel a já se s tím vyrovnávám, jak umím. Pak každá maličkost mi přijde líto. A to proto, že ty palce dolů jsou hlavně u mých komentářů, které jsem už tak hodně omezila a přitom vím, že každý kladný komentář udělá radost ..

Jana Dorazinová-Remková: nenapadá tě, že u těchto nevinných komentářů jsou palce dolů opravdu dílem někoho, kdo se tím jen baví? Třeba děcka nebo člověka, kterému pak dělá dobře číst ty dohady tady?
Mě už to prolítlo hlavou mnohokrát.

bofinka: Jenže já vařím hodně tady z tohoto webu a přidávám i fotky. Snažím se číst recepty celé a když něco nevím, zeptám se, třeba kde seženu to a to koření a hupsssssssss, už u mého komentáře jsou palce dolů. A jako za co? Že se zeptám?? To mám opravdu přijít do fáze, že se budu raději ptát v soukromých vzkazech, nebo jak? Nebo dotaz na koření není otázka k receptu? Někdy se nad tím zasměji a jdu od toho a většinou docela dlouho držím "ústa" a krok, přece jen mne nějaký ubožák nerozhodí. No a pak, bohužel přijde chvíle, kdy už to nevydržím a píšu. A jako jiní mám na to snad za ta léta, co tady jsem právo.

bofinka: ďakujem...vždy som sa snažila sem pridať niečo menej známe...nie guláš, ktorý varil manžel, strejda, alebo je v ňom o 5 guličiek korenia viac, alebo nasypaná nejaká obchodná zmes korenia. V poslednej dobe však akosi nemám motiváciu, som dosť znechutená tunajším dianím. Som tu však už dosť dlho, mnoho som sa naučila, objavila mnohých skvelých ľudí. Takže sa s nimi stále rada "vidím". Neviem, odkedy si tu, ale myslím, že aj teba registrujem roky, aj pod iným nickom. (možno som domýšľavá.)
A priznám sa, často si musím prisadnúť prsty, aby som "nepalečkovala" smerom dolu, napr. keď vidím plesanie nad chronicky známym receptom, bomba a mňamka atď.:-D

Jana Dorazinová-Remková: Diskuze pod receptem ma byt o receptu, ne o osobnich pocitech, ci vztahu k autorovi.
Libi-li se mi recept, dam bod, mam- li jine zkusenosti, napisi a vysvetlim proc.
Uvarim-li, pridam pochvalum nebo vyhrady.
V kazden pripade, kdyz ctu v diskuzi vyrazy typu bomba!!! - nebo mnamka!!!, to uvarim zitra (coz se pak nestane), jsem znechucena placanim o nicem.
Magdalenka: Priznamvam se, ze obcas nejaky ten negativni palec obcas dam (viz argumenty vyse vyjmenovane).
Tobe nikdy, nemam duvod, opakovani receptu neni Tvoje parketa :yes:

Milé dámy ( a pánové, Casino kupř.) , kliiid....
Proč na webech o jídle ( tedy o příjemné části života) kde je volná diskuse, dojde dřív nebo později k nejrůznějším "kolizním situacím" - to by si asi zasloužilo nějakou sociologickou studii:-*
Já osobně si myslím, že možnost jakéhokoli "bodování", "prstíčkování" apod. je cesta do pekel. Místo konstruktivních příspěvků prstíčky nahoru či dolů, bodíčky....
Když se podíváte na "Hrnec v hlavě", " Nuselská kuchta uvádí", " V kuchyni vždy otevřeno"...tak tam je co? Pár dotazů, komentářů, a hlavně klid a skvělé recepty, protože to jsou "autorské" stránky.
Stránky typu TOPek jsou prostě na tom jinak...
Jsem na Labužníku od 2003, tam se teda neprstíčkuje a neboduje, ale taky prošel/prochází "krizí". Doba nepublikovatelných příspěvků tam byla taky, velmi osobních typu " kdo s kým mluví", pak změna majitele webu a pozvolný odchod do kopru....nicméně se tam objevili akční nováčci s hezkými recepty, pár pamětníků taky něco přidá. Návštěvnost nic moc, ta je na TOPkách jistě řádově vyšší, ale možná právě proto se tam skoro nevyskytují nové recepty, které si možná uvaříme tajně v nejvyšší nouzi doma a nebudeme se jimi rozhodně chlubit.....:-)
Ale zas na Labu nejsou moderátorky, takže kdo co zvojtí v receptu tak to schytá od kohokoli, nebo taky ne....
Jak jsem psala na začátku - to je fakt na nějaký sociologický průzkum... ( a to do toho vůbec netahám anonymitu internetu) - téma " Jak vařit s internetem v klidu" :-D
:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Eviip, před 16 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, před 19 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více