Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Pekný deň, u nás bude polievka z mletého mäsa a boloňské…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Dobrý večer , dnes jsme k obědu měli jarní kuřátko a…“ MarcelaPa, před 15 hodinami
„magdalenka: Magdalenko ano jeden čas to tak bylo,kožešiny…“ Simona Skolakova, před 16 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonalou dušenou mrkev: S tímto jednoduchým postupem a třemi přísadami uděláte z obyčejného jídla božské
Holka u plotny radí: Jak na božské knedlíky bosáky? Dokonalou chuť zajistí malý fígl
Tradiční jahodové recepty: Osvědčené rady pro dokonalé knedlíky i perfektní letní koláč
3. 1. 2009 17:33
3. 1. 2009 16:35
3. 1. 2009 14:12
3. 1. 2009 13:58
3. 1. 2009 12:51
3. 1. 2009 12:41
3. 1. 2009 12:35
3. 1. 2009 11:53
3. 1. 2009 11:46
3. 1. 2009 11:22
Žížalko, vzkaz jsem četla a určo na tebe s kváskem budu myslet
A k receptu tejaji (jj, četla jsem, žes to nezkoušela):....Kvások je hotový, keď sa už nedvíha a má intenzívnu kyslú chuť a vôňu.......
Kvásek se zdvíhá pořád!Nakrmíte, kvasinky začnou baštit a vyrábět plyn, který kvásek zdvíhá (když do něj "hrábnete", má normální díry jako kynuté těsto). Po určité době začne kvásek klesat (je hladový, tak zas nakrmit a tak pořád dokolečka). Do těsta přidávám kvásek asi hodinu (a víc) po nakrmení.
Chutná jako citrónová šťáva smíchaná s moukou a kysele voní.
Jůů, myslela jsem, že tu s vámi chvíli vydržím, ale nejde to. Papa!
3. 1. 2009 11:04
3. 1. 2009 11:04
Prvý deň dáme do 7 dl skleneného pohára na zaváranie niečo menej ako do polovice redšie cesto . Pohár prikryjeme priedušnou tkaninou, napr. gázou, a postavíme ho niekde na teplé miesto. Cesto je zamiešané len z vody a takej múky, z ktorej budeme piecť chlieb.
Druhý deň toto cestíčko len premiešame lyžicou. Tretí deň pridáme jednu lyžicu múky a cesto opäť s múkou premiešame. Štvrtý deň cesto, ktoré sa už začína dvíhať a kvasiť, opäť premiešame. Na piaty, prípadne ďalší deň cesto, resp. už kvások znovu premiešame. Kvások je hotový, keď sa už nedvíha a má intenzívnu kyslú chuť a vôňu.
Kvások môžeme potom použiť buď okamžite na prípravu chleba, alebo ho prikryjeme viečkom a uložíme do chladničky, kde vydrží niekoľko týždňov.
3. 1. 2009 09:56
3. 1. 2009 09:44
Kvásek jsem dělala podle rec., který dala Merylas, pak mě to přestalo bavit a vyhodila jsem ho. Ale v srpnu 2007 jsem kus dostala od kámošky a tenhle kvásek POŘÁD ŽIJE a daří se mu dobře. Až venku přejdou mrazy, klidně ho můžu kus komukoliv poslat poštou dojde v pořádku, už to mám vyzkoušené.
Chleby s kváskem jsou chutnější (nejsou to "buchty"), míň se drobí, krajíce jsou pružnější a chleba dýl vydrží dobrý.
A já mizím....
3. 1. 2009 06:48
Předchozí 1 … 31 32 33 34 35 … 49 Další