Zelňačka na Hrad? Eva Pavlová prozradila recept na oblíbenou polévku generála Pavla. Nechybí v ní slanina, houby ani švestky
26. 1. 2023 Vaření
Možná budoucí první dáma, Eva Pavlová, je taky manželka a hospodyňka jako každá jiná. Pro web Lifee prozradila, že její muž, generál Pavel, miluje obyčejnou polévku zelňačku. I když, zas tak obyčejná není. Najdete v ní třeba houby, slaninu, klobásu nebo sušené švestky. Získali jsme recept!
Zelí v české kuchyni
Mohlo by vás zajímat
„Manžel přišel z práce, děti ze školy, já myslela, že jsem navařila na dva dny a oni mi to všechno snědli,“ uvedla možná budoucí první dáma, která si při přípravě této dobroty "zavařila" společně s Romanem Vaňkem. Ostatně, podívejte se na video:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak snadno a beze ztrát uchovat droždí. V lednici dlouho nevydrží
Droždí je nejlepší mít stále po ruce – pro případ, že bychom chtěli péct. Jenže někdy si ho koupíme „pro jistotu“ dopředu, ale nakonec se k pečení… Číst více
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Kypření se může zdát složité, ale když pronikneme do jeho tajů a pochopíme základní principy, již to pro nás tak těžké nebude. Na výběr máme více… Číst více
Kynuté těsto, droždí, koblihy i celá vejce můžete dát klidně do mrazničky, když dodržíte tento postup a dobu uskladnění
Mražení potravin je skvělou možností, jak je… Číst více
Jak pracovat se sušeným droždím? Stačí jen přimíchat do těsta a nechat kynout
Droždí tvoří živé kvasinky, které se množí za určitých podmínek a zajistí kynutí těsta. Můžeme zvolit čerstvé droždí, známé jako malá kostka nebo… Číst více
Jaký je rozdíl mezi kvasnicemi a kváskem? Společnou mají pouze základní funkci
Zatímco droždí si kupujeme v podobě kostek, seženeme ho v každém supermarketu a nelze ho množit, kvas si můžeme vypěstovat svépomocí a množit do… Číst více
Těsto s kvasnicemi nemusí vždy kynout, přesto z něj vykouzlíte báječné záviny i koláče
Nekynuté těsto oceníte, když potřebujete rychle upéct něco dobrého. Můžete se pustit do závinu, upéct šátečky nebo pletýnky a samozřejmě také… Číst více
Drožďová pomazánka je rychlá, levná a moc dobrá. Podle videa se ji snadno naučíte
Pomazánky z kvasnic patří nepochybně k jídlům, na které se recepty dědí. Některé máme ještě od našich babiček. Základem pomazánky jsou kvasnice… Číst více
Co dělat, aby těsto vykynulo? Důležitá je teplota a dostatek času
Obvykle postupujeme tak, že nejprve připravíme kvásek z droždí, tekutiny, malého množství mouky a cukru. V takovém prostředí se kvasnice rychle… Číst více
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Upéct si doma křupavé housky, kynuté koláče, voňavý velikonoční mazanec nebo chleba? Pro mnoho lidí už samozřejmost, pro jiné nedostižný sen nebo… Číst více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Co je omládek Omládek je drožďový kvásek, díky kterému můžeme v receptu použít menší množství kvasnic a kvasinky v těstě mají lepší rozjezd. Těsto… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (5)