Polévka je grunt. Z čeho všeho ji lze uvařit? Jaké polévky patří mezi nejoblíbenější?

Poctivá polévka je grunt, to už víme od našich babiček. Dokáže nás postavit na nohy, připravit žaludek na další jídlo, a pokud je opravdu hutná, snadno nahradí hlavní chod. Polévku můžete připravit téměř z čehokoliv, co najdete doma.
Tradiční nejoblíbenější polévky
Mezi tradiční neoblíbenější polévky se řadí hned několik stálic. Bývají to většinou takové ty hospodské, jako je frankfurtská, gulášová, bramborová, rajská, kulajda, zelňačka a česnečka. Oblíbené jsou i krémové polévky, a to zejména dýňová, brokolicová, pórková, hrášková nebo květáková. Chybět samozřejmě nesmí poctivý masový vývar.
Méně obvyklé, ale skvělé polévky
Mezi méně obvyklé, ale rychlé, jednoduché a skvělé polévky patří například:
- polévka z hlívy ústřičné či kotrče,
- polévka z bílých/červených fazolí či fazolových lusků,
- polévka z červené čočky,
- polévka z červené řepy, pečených paprik či cukety.
Předchozí 1 … 2 3 4 … 7 … 10 … 13 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno před 5 hodinami

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno před 18 hodinami

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno před 21 hodinami

Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami

Çılbır (turecké vejce s jogurtem)
Přidáno 2. 10. 2023 14:41

Churros podle Maršálka
Přidáno 2. 10. 2023 12:56
Přečtěte si Zobrazit více