CUKROVÍ LAST MINUTE
18. 12. 2012 Vaření
Máte předvánoční stres? Šéf vám nechce dát volno? A přesto chcete mít upečené cukroví? Tady je pár tipů.
I takové případy se stávají, honička v práci, nemocná kolegyně, za kterou je třeba zaskočit, nemocné dítě, nebo jiný člen rodiny a na pečení prostě nezůstal čas. A za týden jsou Vánoce. Tak pojďme zachránit pár lidiček a ukažme jim, že i na poslední chvíli se dá něco vytvořit.
PERNÍKOVÉ KOULE
200g drcených perníčků, 4 lžíce medu, 100g moučkového cukru, 4 lžíce drcených piškotů, 50g nasekaných rozinek, 50g mletých ořechů, 80g másla, 2 lžíce kakaa.
Všechny suroviny zpracujeme v hustší těsto, ze kterého tvoříme kuličky, obalujeme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme cukrovou barevnou rýží.
KOKOSOVÁ ROLÁDA
140g cukru, 140g strouhaného kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150g jahodového džemu, moučkový cukr na podsypání.
Cukr s kokosem, rumem a bílkem zpracujeme v kokosovou hmotu, kterou rozválíme. Potřeme džemem, zavineme jako roládu a dáme vychladit do druhého dne. Poté krájíme roládu na kolečka.
BURIZONOVÉ HRUDKY
Hrst burizonů, hrst mletých ořechů, lžíce nutelly, špetka skořice. Čokoládová poleva.
Všechny ingredience mimo polevu smícháme dohromady, lžící vykrajujeme hrudky, které máčíme v čokoládové polevě. Jako dekoraci můžeme hrudky posypat stříbrným cukrovým máčkem.
OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ
Vypeckované sušené švestky, loupané spařené mandle, rum, čokoládová poleva.
Švestky namočíme v rumu přes noc, potom do každé dáme mandli a namáčíme v hořké čokoládové polevě.
VIŠŇOVÉ PŘEKVAPENÍ
Sklenice višní v rumu, 300g dětských piškotů,300g moučkového cukru,260g másla, 50g kakaového prášku.
Kompot scedíme. Piškoty nadrtíme, přidáme cukr, máslo a kakao. Do připravené hmoty balíme višně a celé obalujeme v kakau.
Že jste ani nemuseli zapínat troubu a už máte 5 druhů cukroví?? Určitě touto improvizací nikoho neurazíte a možná tu pravou klasiku, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecké, nebo pracny donese na ochutnávku nějaká návštěva.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit oblíbené plněné tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet
Plněné tousty z kontaktního grilu Příprava toustů může být zábava. Každému chutnají jiné kombinace náplně. Pokud je nás více, nejrychleji tousty… Číst více
Toustovač se hodí k přípravě rychlých snídaní i večeří. Který je nejlepší a kolik stojí?
S toustovačem, nebo chcete-li sendvičovačem, se… Číst více
Šátečky z listového těsta v toustovači: Náplň zvolíme podle chuti, hotové jsou do pěti minut
Listové těsto je vynikající, křehké a chuťově neutrální těsto, které můžeme naplnit téměř jakoukoli náplní od ovocné, makové, tvarohové, až po náplně… Číst více
Sázená vejce z toustovače: Připravte si je s krásně tekutým žloutkem
Sázená vejce z toustovače jsou rychlým a jednoduchým způsobem, jak připravit vejce s dokonalým žloutkem, který je přesně podle vašich představ. Tento… Číst více
7 nápadů na využití toustového chleba: Je báječný na svačinu i přípravu pohoštění
Toustový chléb můžeme servírovat rovnou bez další tepelné úpravy namazaný chutnou pomazánkou a ozdobený, ale také se z něj dají připravit výborné… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (5)