Diéta pre kámošky
1. 12. 2008 Životní styl
Raňajky | Obed | Večera | |
Pondělí | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 2 paradajky, 1 vajce na tvrdo, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát |
Úterý | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | 1 veľký ananás, 1 biely jogurt |
Středa | káva alebo čaj, 2 jablká | 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 celozrnný rožok, zeleninový šalát | 100 g šunky, 4 paradajky |
Čtvrtek | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | varené zemiaky s kôprom alebo petržlenovou vňaťou, uhorkový šalát |
Pátek | káva alebo čaj, 4 mandarinky | 2 paradajky, 1 celozrnný rožok, dusená ryba, uhorkový šalát | 200 g šunky, ovocie ( nie banány ) |
Sobota | káva alebo čaj, ovocie podľa chuti | 2 vajcia natvrdo, 2 paradajky, 1 celozrnnný rožok | biele mäso, zelenina podľa chuti |
Neděle | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1/2 grilovaného kurčaťa, zeleninový šalát | zeleninový šalát, 1 celozrnný rožok, ovocie |
1. Namiesto celozrnného rožka si môžete upiecť v pekárni celozrnný chlieb a jesť krajíček chleba.
2. Kávu alebo čaj pijeme bez cukru, ale možno pridať troška mlieka.
3. Morčací alebo kurací rezeň pripravujeme bez tuku, dusením , pečením, grilovaním s použitím korenín podľa chuti, striedame ich.
4. Biele mäso a ryby môžeme navzájom zamieňať. Pre prípravu ryby platí to isté, čo pre mäso.
5. Ananás môžete nahradiť konzervovaným ananásom.
6. Množstvo zeleninového šalátu si doprajte podľa svojej chuti. Zeleninu striedajte, koreňte podľa chuti, postriekajte troškou oleja.
7. Ovocie použie podľa chuti, ľubovoľné mimo banánov.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Připravte si domácí kandované ovoce sladké jako med. Při vánočním pečení ho oceníte!
Určitě ho znáte z obchodů v podobě… Číst více
Jak si připravit doma kandované ovoce. Je to oblíbená sváteční pochoutka i milý dárek
Kandované ovoce je pochoutka, kterou si dopřáváme hlavně o Vánocích. Je to vlastně ovoce, které je důkladně proslazené – napuštěné cukrem. Díky… Číst více
Jak na bramborové pekáče či lokše. Rady a oblíbené recepty
Řekne se "obyčejné“ brambory, ale naše babičky z nich uměly vykouzlit tolik dobrůtek. Jednou z nich jsou bramborové pekáče. Pekly se na plátech kamen… Číst více
Nejoblíbenější sladké a slané bramborové placky. Jak je nejlépe upéct z vařených nebo syrových brambor
Bramborové placky Brambory vaříme velmi často, proto se běžně stává, že nám od oběda nějaké zůstanou do dalšího dne. A jak je co nejlépe využít?… Číst více
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná
Je tu první máj, lásky čas a kromě toho, že nás… Číst více
Jak na kandovanou dýni: Sladké bonbony z podzimní zeleniny jsou tak dobré, že mizí ze stolu bleskovou rychlostí
Jednou z neoddělitelných součástí oslav… Číst více
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Kandované ovoce si koupíme hotové nebo si ho můžeme sami připravit. Pokud kupujeme hotové, vybíráme si buď jednodruhové nebo míchané, které je… Číst více
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Kandovat dýni je snadné, pokud máte, kde ji usušit. Nabízíme postup, podle kterého to zvládne každý. Semínka jsou plná užitečného zinku, který… Číst více
Jak rychle a snadno oloupat i vydlabat velkou dýni? Když víme, jak na to, půjde to mnohem lépe, než by se dalo čekat
Goliáš sice na pohled působí nepřemožitelně, ale chce to pouze správnou techniku. Když ho osprchujeme a osušíme, přeneseme ho do kuchyně raději v… Číst více
Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (58)
Ono Martuška samotné cestoviny sú váborné, nie sú príliš kalorické, tú energiu im dodáme omáčkami a podobnými vecami. Keď sa urobí z cestovín šalát... alebo iné jedlá, bez energetických príloh... to je už iná vec
Tak ako, idete do toho? My s manželom áno, súpis na celý týždeň urobený, idem do obchodu a mám pokoj
No tak jo, ukecaly jste mě, od pondělka začnu...jen ještě nevím, od kterého...
Nemáte nějaký tip, jak cvičit pevnou vůli, to je totiž to, čeho se mi nedostává nejvíc
A keďže denne sa je zeleninový šalát, a sú tu zastúpené aj ryby, nedostatok vápnika nehrozí.
Studený obed je len 3x, pričom ten tun iak sa dá upraviť na teplo so zeleninou, treba len trocha fantázie. Mäso akékoľvek nie je potrebné predsa jesť studené. A ešte jeden mýtus : organizmu je jedno, či je jedlo teplé alebo studené. Podstatné je, aby dostalo všetky potrebné zložky potravy . To je vedecky dokázané.
Pri tejto diéte stačí jesť 3x denne, ono totižto si toho môýete dať koľko chcete. Nie je to ani jednostranné, skutočne záleží na vašej fantázii, aký šalát si urobíte, ako mäso pripravíte. A poviem vám, že dostať do seba polku grilovaného kurčaťa bolo nad moje sily a večeru som nejedla vôbec.
A ešte jedna poznámka : nie je to trvalý stravovací režim, ale jedlo na 1-2 týždne. A verte, že to ide v pohode. Cítila som sa ľahšie, neprejedene, aj keď som mala žalúdok plný.
Ale jíst jen třikrát denně podle mě není dobré. . . . . . . . . .myslím, že chybí svačiny. . . . . . málo a zdravě jíst . . .ale častěji. . . . tož ale pouze můj názor (dva roky jsem jedla pětkrát denně - dietněji, tři měsíce ani kilo dolů, pak postupně to šlo dolů, na váhu, kterou jsem potřebovala a dodnes si váhu držím)