Zapekane ciabaty

Foxie Kuchař: Foxie

1-2 porce Ostatní 11 názorů

Suroviny

1 Ciabatta (italský druh pečiva)
1 malé rajče
125 g mozarella
1 stroužek česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ciabatu rozřízneme podélné na půlky a počesnekujeme. (Buď roztlačenyý,ale klidně i nakrájený na malinkaté kousíčky. Kdo chce tak může rozmačkaný česnek smíchat s trochou másla a tím ciabaty potřít, ale já to nedělám, nerada používám máslo když nemusím.)

  2. Dáme do trouby rozpálené na 180° asi na 5 minut (já to dělám od oka, hlavně aby se česnek nepřipaloval, ale zároveň aby ciabaty byly křupavé).

  3. Vyndáme z trouby a pokládáme plátky mozarely a posypeme rajčaty, které jsme nakrájely na velmi malé kousky. Poté osolíme a opepříme dle chutí (můžeme přidat i trošku majoránky).

  4. Pečeme dokud se mozarela pěkně nerozteče.

Poznámka

Ciabaty se prodavaji i ochucene (rajcatove, s olivami,....). Doporucuji spise ty ochucene, jsou mnohem lepsi..

V CR jsou v prodeji spise ty mensi varianty, na fotkach jsou velci hybridi:)) Proto sem musela doplnit i obycejnym eidamem, ale na klasicke ciabaty staci jen mozarela, ale milovnici syru se muzou samozrejme vyradit:))

Na fotkach je varianta se salamem, protoze pritel je na maso, ale ja mam radsi bez.

Timto receptem me okouzlila pred lety moje kamaradka Italka a od te doby jsou zapekane ciabaty mou oblibenou veceri.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapekane ciabaty

  • Klariska Klariska

    Proč majoránku? Když rajčata a mozzarelu, tak bazalku :).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)v poznámce se píše, že na fotkách je varianta se salámem...;-)

    Odpovědět

  • Ika Ika(neregistrovaná)

    Vidím dobre pod syrom plátok šunky alebo nejakej salámy ? V repte sa spomína iba syr a na vrch paradajky, ale na obrázku niečo červené spod toho syra vykúka, čo je to ?

    Odpovědět

  • Ika Ika(neregistrovaná)

    Vidím dobre pod syrom plátky šunky (alebo nejakej salámy)? Proste mi spod toho syru niečo červené vykúka, čo je to ?

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

  • Bibinka Bibinka

    Takové ciabaty by u nás zaručeně uspěly, tak vyzkouším a Foxie, tobě dávám boda:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Foxie:-)tak tenhle recept je pro mě jak dělaný.Ciabaty mám schované na mrazáku a tak mě nějak pořád nenapadá žádná inspirace,co s nimi.Tudíž díky za bezva nápad,ukládám a těší se že je brzy povečeříme:-p.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    ... když ja nemusím rajčata , ale jinak super:-K

    Odpovědět

  • Foxie Foxie(autor receptu)

    Jasne muzete to obmenit podle gusta, ale tento receptik je presne jak ho delaji rodili italove:)... no a to lip chutnaji nez vypadaji :-D:yes::yes:, za bodik dekuju

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    mohl bych si třeba dát jen se šunkou a sýrem že?:-8 ... vypadají krásně:yes: +2

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásné sváteční dopoledne, mňam, hned tak z rána!:-p:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečená ciabata recept na ciabatu ciabaty čiabata mozarela těsto na ciabatu ciabata s rajčaty zapečené ciabaty ciabatu zapékánky jak upect ciabatu ciabatta se šunkou a olivami recept ciabata zapecena ciabata s mozarelou recepty na ciabatu ciabata s olivami mozarela recepty mozarela složení co na ciabatu sýr mozarela