Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly

cathleen cathleen
Jáhly

Jáhly jsou loupaná zrna prosa, bezlepková potravinářská surovina. Hodí se na přípravu jáhelných kaší, zapečených jáhelníků, jáhelných škubánků nebo knedlíčků. Vařené nebo dušené jáhly jsou výbornou přílohou (podobně jako rýže). Před vařením se jáhly spařují horkou vodou, aby nebyly hořké.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Bešamel

Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál

Bešamel

Bezé

Bezé je lehké a vzdušné, nadýchané sněhové těsto (francouzský polibek), jehož součástí jsou bílky a… Číst dál

Bezé

Biga

Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál

Biga

Blanšírování

Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál

Blanšírování

Bloody Mary

Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu… Číst dál

Bloody Mary

Bobkový list

Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál

Bobkový list

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli