Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terina

yanull yanull

Terina je nádoba, vyrobená z různého materiálu, většinou porcelánu, která slouží k hromadnému podávání polévky. Druhý význam tohoto pojmu je ten, že se jedná o francouzské jídlo z mletého masa, podobné paštice. Vepřové maso lze nahradit rybou nebo zvěřinou. Tento ochucený pokrm se peče ve vodní lázni. Terina se podává vychlazená s různými dipy a brusinkami. Nemusí být pouze masová, ale může být také zeleninová nebo houbová.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Frapování

Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato… Číst dál

Frappé

Frappé patří mezi nejlahodnější ledové kávy. Slovo frappé pochází z francouzštiny, ve významu… Číst dál

Frappé

Frgál

Frgál jee sladký koláč z kynutého těsta, tradičně pečený na Valašsku. Měl by mít průměr 30 cm.… Číst dál

Frgál

Fritátové nudle

Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem… Číst dál

Fritátové nudle

Fritování

Fritování je tepelná úprava podobná smažení. Optimální teplota je 180 °C. K fritování se používají… Číst dál

Fusilli

Těstoviny italského původu, ve tvaru spirálky. Název je odvozen od slova fuso - vřeteno. Vhodná… Číst dál

Fusilli

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli