Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná sedlina

yanull yanull

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do jemných vývarů se hodí pro sváteční příležitosti. Celá vejce se rozšlehají s trochou chladného bujonu, smetany nebo mléka a ochutí se bylinkami. Přidat se může i šunka, hrášek nebo sýr. Hmota se přelije do vymaštěné nádoby a vaří se pod pokličkou v páře. Nakrájená na kousky se vloží do talíře a přelije se horkou polévkou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Rýže arborio

Rýže arborio je druh krátkozrnné rýže, která se pěstuje hlavně v Itálii, ale i např. v Texasu nebo… Číst dál

Rýže basmati

Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstuje se v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole… Číst dál

Rýže indiánská

Indiánská, divoká nebo planá rýže jsou názvy pro semena rostliny Zizania aquatica. I když se jí… Číst dál

Rýže indiánská

Rýže jasmínová

Jasmínová rýže se nejčastěji používá v thajské a čínské kuchyni. Po uvaření je měkká, lepkavá a… Číst dál

Rýže parbolied

Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Dřeň

Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál

Dřeň

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více