Mascarpone [maskarpone]
Mascarpone je měkký, čerstvý, smetanový sýr, který má vysokou tučnost, min. 78% v sušině. Lze z něj připravit náplně do moučníků, hodí se k přípravě dezertů, velmi často se používá do tiramisu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mascarpone je měkký, čerstvý, smetanový sýr, který má vysokou tučnost, min. 78% v sušině. Lze z něj připravit náplně do moučníků, hodí se k přípravě dezertů, velmi často se používá do tiramisu.
Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál
Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál
Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál
Svíčková omáčka je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál
Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování