Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé

yanull yanull
Vepřové karé

Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části masa od sebe liší. Vepřová pečeně patří k nejšťavnatějšímu a nejvíce využívanému masu. Může se upéci třeba s česnekem, s nádivkou, nebo na houbách. Každý si vybere, co má rád.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Hrášek

Hrášek je nezralý plod v lusku hrachu. Není to luštěnina, ale řadí se mezi zeleninu. Známe chutné… Číst dál

Hrášek

Hraška

Hraška je zdravá sypká směs, která je vhodná na zahušťování polévek, různých omáček a gulášů. Lze v… Číst dál

Hruška

Hrušky lidé konzumovali už před 3000 lety. Toto oblíbené ovoce snižuje tlak a působí močopudně.… Číst dál

Hruška

Hummus

Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál

Hummus

Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je… Číst dál

Humr

Husa

Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří.… Číst dál

Husa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více