magdalenka: Majdo ne, opravdu tam žádné kypridlo není a opravdu vyvaluji na ty cca 2 milimetry. Jsou to takové jakoby plátky, nejsou to klasické kulaté tyčinky. Jsou hodně oblíbené a milují je nejen děti, nebojte se toho.
Jsem pro jednou nechtěla experimentovat a vsadit na něco osvědčeného s dobrým hodnocením, ale musím souhlasit s komentářem pode mnou, že té tekutiny je na těsto opravdu strašně málo. Ubrala jsem 50 g cukru i celkem dost kakaa, čili sypkých složek bylo o dost méně, a ač mi chybělo dosypat ještě 150 g mouky, už se to nedalo, protože se z toho daly pomalu vykrajovat perníčky. A to jsem měla jablka opravdu hodně šťavnatá a nemyslím, že by se na nich dal udělat tak velký rozdíl. Určitě ses v tom receptu někde neuklepla, Mili? Jako poradila jsem si samozřejmě a snad budeme mít i dobrý perník, ale původně jsem přesně tohle nechtěla.
Acraj: Zkuste nějaký jiný mléčný výrobek nebo měkký sýr. Ricotta, tvaroh, philladelphia nebo v nejhorším jogurt či zakysanka. Nebude to asi totéž, mascarpone je chuťově více jemné, ale myslím, že by to i tak mělo fungovat :)
evauff: Protože to chutná velmi podobně jako hermelínová, a protože slovo "falešná" jasně udává, že to jen tak chutná, ale hermelín v tom není. Nepřijde mi na tom nic nepochopitelného.
1 2 3 … 13 Další